Σελίδες

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

H ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...



«Η θέση μου είναι ξεκάθαρη: η βαλκανική οδός παραμένει κλειστή και αυτό για πάντα» είπε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Μικλ-Λάιτνερ στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, μετά την απόφαση Σλοβενίας, Κροατίας και Σερβίας να σφραγίσουν τα σύνορά τους ενώ το ίδιο σκέφτονται να πράξουν και τα Σκόπια.

Η Αυστριακή υπουργός υποστήριξε ότι μόνο ένα τέτοιο «συνεκτικό μήνυμα» θα αποτρέψει τους πρόσφυγες από το να διασχίσουν τη Μεσόγειο από την Τουρκία για να φτάσουν στις ακτές της Ευρώπης.

«Αυτή η συμμαχία λογικής έχει μέχρι τώρα αναπτύξει μια αποφασιστική προσφορά στην διατήρηση της σταθερότητας και τάξης στους ανθρώπους στην Ευρώπη» πρόσθεσε η Μικλ-Λάιτνερ, αναφερόμενη στις βαλκανικές χώρες που βρίσκονται καθ' οδόν προς τη βόρεια Ευρώπη.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα είναι εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 35.000 πρόσφυγες και μετανάστες οι μισοί από αυτούς να "βουλιάζουν" στον λασπότοπο της Ειδομένης. 

Η λέξη απελπισία, είναι λίγη για να περιγράψει κανείς τις εικόνες, τα συναισθήματα, την ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων, με τα περισσότερα μικρά παιδιά να είναι άρρωστα. Από σήμερα τα άρρωστα παιδιά θα μεταφέρονται και στο εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς οι 
εγκαταστάσεις στο Κιλκίς δεν επαρκούν για τη νοσηλεία τους.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εκκένωση της Ειδομένης. Πρόσφυγες και μετανάστες θα μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας, σύμφωνα με το Spiegel. «Προτεραιότητά μας να αδειάσει η Ειδομένη τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης. Διέψευσε δημοσιεύματα ότι η εκκένωση θα γίνει από την Αστυνομία. Με φυλλάδια θα ενημερωθούν ότι η καλύτερη λύση για τους ίδιους είναι να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. 


www.rthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.