Σελίδες

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ομαδικώς στα δικαστήρια πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Λαγκαδά



Τρεις προκαταρκτικές εξετάσεις διενεργούνται αυτή τη στιγμή στο δήμο Λαγκαδά
Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες μέρες μεταξύ πρώην δημοτικών συμβούλων του δήμου Λαγκαδά. Ο λόγος είναι ότι ήδη, σε αρκετούς απ’ αυτούς, οι οποίοι συμμετέχουν και στην τωρινή σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά, άρχισαν να καταφθάνουν κλήσεις από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης με τις οποίες καλούνται να προσέλθουν την προσεχή Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 προκειμένου να καταθέσουν για υπόθεση που δεν έχει επίσημα γνωστοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλήσεις έλαβαν αρκετα μελη του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά, πολλά από τα οποία επανεξελέγησαν στις εκλογές του 2014. Οι πρώτοι που έλαβαν τις κλήσεις, θορυβημένοι, καθώς δεν γνώριζαν επ’ ακριβώς περί τίνος επρόκειτο άρχισαν να επικοινωνούν τόσο με τον δήμαρχο Λαγκαδά κ. Καραγιάννη όσο και με τον πρώην δήμαρχο κ. Αναστασιάδη προκειμένου να ενημερωθούν, χωρίς όμως κανείς εκ των δύο να ήταν σε θέση να γνωρίζει το θέμα της προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για υπόθεση της ΔΕΥΑ Λαγκαδά, αφού το μεγάλο ταμειακό έλλειμμα οδήγησε την νυν διοίκηση της ΔΕΥΑ Λαγκαδά να προχωρήσει σε έρευνα του θέματος. Οι πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν κλήση σε προκαταρκτική εξέταση και θα χρειαστεί να δώσουν εξηγήσεις και πληροφορίες, αφού πρώτα λάβουν γνώση της δικογραφίας. Εκτοτε θα τους δοθεί συγκεκριμένη προθεσμία προκειμένου να παραδώσουν έγγραφο υπόμνημα που να αναφέρει όσα γνωρίζουν για το θέμα αυτό. 

Έρευνα και για τα Λουτρά


Παράλληλα, αυτό το διάστημα διενεργούνται δύο ακόμη προκαταρκτικές έρευνες που αφορούν όσους διετέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου των Λουτρών Λαγκαδά. Η πρώτη έχει να κάνει με τον διαχειριστικό έλεγχο των Λουτρών την περίοδο 2006 - 2015 και πραγματοποιείται κατόπιν επώνυμης καταγγελίας, όπου κλήθηκαν να καταθέσουν 36 άτομα. Η δεύτερη έρευνα αφορά το έργο «THERMIE» και καλέστηκαν να καταθέσουν 56 άτομα. Σύμφωνα με αυτό, οι κληθέντες θα χρειαστεί να δώσουν εξηγήσεις για το έργο της γεωθερμίας, όπου νερό από τα Λουτρά Λαγκαδά θα μεταφέρονταν μέσω αγωγού για τη θέρμανση δημοτικών κτιρίων, έργο που δεν περατώθηκε.

www.lagadas.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.