Σελίδες

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

O MHΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ.



του Γιάννη Πετρίδη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, ακριβώς 22 χρόνια και τέσσερις μήνες μετά την αποχώρηση του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από την προεδρία του κόμματος τον Οκτώβριο του 1993.
Οσο περνά η ώρα διευρύνεται η διαφορά υπέρ του και η αρχική αίσθηση νίκης του Ε.Μεϊμαράκη από τα πρώτα αποτελέσματα της επαρχίας που τον έφεραν να επικρατεί στην κούρσα, ανατράπηκαν από την Κρήτη και την Βόρειο  Ελλάδα, όπου οι  ψήφοι του Α.Γεωργιάδη και του Α.Τζιζτικώστα έδωσαν εν συνεχεία καθαρό προβάδισμα στον Κ.Μητσοτάκη.,
Όσο ενσωματώνονται τμήματα από την Β'Αττικής και την Κεντρική Μακεδονία, όπου ο Α.Τζιτζικώστας είχε δώσει γραμμή υπέρ Κ.Μητσοτάκη, η πλάστιγγα γέρνει προς την πλευρά του. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Μητσοτάκης κερδίζει ακόμη και την Α' και Β' Θεσσαλονίκης, με πιο χαρακτηριστικό το εκλογικό κέντρο του Βελλίδειου και τις Σέρρες, όπου ο Α.Τζιτζικώστας είχε πάει πολύ καλά στον πρώτο γύρο.
«Συγχαρητήρια στο ΝΕΟ Πρόεδρο! Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για μια μεγάλη, ενωμένη, ανανεωμένη και δυνατή Νέα Δημοκρατία!», «τιτίβισε» ο περιφερειάρχης, εννοώντας φυσικά, τον Κ.Μητσοτάκη.
Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη λένε ότι το αποτέλεσμα θα κλείσει από το 53%-47% μέχρι το 55%-45%. Η συμμετοχή πλησίασε τους 325.000 ψηφοφόρους, ξεπερνώντας το 80% του πρώτου γύρου.
Από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έκαναν νωρίτερα λόγο για επικράτησή του με ποσοστό 53,2% έναντι 46,8% του κ. Μεϊμαράκη, ενώ, αντίθετα, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη μιλούσαν για νίκη του δικού τους υποψήφιου με ποσοστό 50,4% έναντι 49,6%, ρίχνοντας ωστόσο συνέχεια τις εκτιμήσεις τους και καταγράφοντας επίσης το ρεύμα νίκης του κ. Μητσοτάκη.
Με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 52,7%, στις 21:00 ο κ. Μητσοτάκης είχε περάσει μπροστά με 50,2%, έναντι 49,8% του κ. Μεϊμαράκη, σηματοδοτώντας και επισήμως τη «στροφή» των αποτελεσμάτων.
Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έκαναν λόγο για «καθαρή νίκη» του κ. Μητσοτάκη, με προβάδισμα ακόμα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Κρήτη. Ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα αναμένεται να υπάρξει μετά τις 10 το βράδυ.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το τέλος της "καραμανλικής" ΝΔ. Οι ψηφοφόροι του κόμματος "γύρισαν την πλάτη" στην "καραμανλική" γραμμή υπερψήφισης του Ε.Μεϊμαράκη και το κόμμα εξέρχεται βαθιά διχασμένο από την σκληρή εσωκομματική σύγκρουση και θα φανεί σύντομα αν επιβιώσει ως έχει ή αν κάτι νέο θα γεννηθεί από τα σπλάχνα του.
Σε κάθε περίπτωση, η μεγάλη ανατροπή που επέφερε η μακρόσυρτη εκλογική διαδικασία στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να περιοριστούν στη Νέα Δημοκρατία, αλλά θα διαχυθούν ευρύτερα, καθώς ένας από τους λόγους που φαίνεται να διευκόλυνε την επικράτησή του ήταν το θολό σήμα για τη στάση απέναντι στην κυβέρνηση που εξέπεμπε ο βασικός του αντίπαλος. Και βέβαια, ο κίνδυνος της διάσπασης της ΝΔ ελλοχεύει...
Τα πρώτα επιμέρους αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Σε σύνολο 1.777 ψηφισάντων σε τρεις δήμους του νομού Θεσπρωτίας, με επτά άκυρα/λευκά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 1.010 ψήφους και ποσοστό 57,06%, έναντι 760 και 42,94%, αντιστοίχως, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η διαφορά υπέρ του κ. Μητσοτάκη είναι 14,12%.
http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.