Σελίδες

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ "ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ"



Απάντηση εξέδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ σε δημοσίευμα του " Ενεργού Δημότη " 

Για ακόμα μία φορά επισημαίνουμε ότι για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου και των Επιχειρήσεών του, το αρμόδιο όργανο για να συζητηθούν είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αναγκαζόμαστε όμως να απαντήσουμε για να μη δημιουργούνται στους δημότες ψευδείς εντυπώσεις.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., που πραγματοποιήθηκε στις 22.09.2015 μας επισκέφτηκε η επικεφαλής της παράταξης « ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ » κ. Ταυρίδου Μαρκέλλα. Παρότι δεν είχε το δικαίωμα να παρέμβει, παρά μόνο να παρακολουθεί, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. δέχτηκε καλοπροαίρετα να πάρει ακόμη και το λόγο.

Τα περισσότερα θέματα της Συνεδρίασης αυτής, καλέστηκαν να συζητηθούν έπειτα από συνεννόηση με την υπηρεσία του επιτρόπου που μας ελέγχει.

Ίσως δεν το πρόσεξε η κ. Ταυρίδου και παρασύρθηκε από τον αντιπολιτευτικό της ζήλο πως το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η ανάκληση όλων των ψηφίσεων - πιστώσεων του έτους 2014, διότι δεν εκτελέστηκαν μέσα στο συγκεκριμένο έτος και έπρεπε να επαναψηφιστούν μέσα στο 2015.

Επομένως είναι απολύτως ανυπόστατη η αναφορά στο γεγονός ότι δόθηκαν 60.000€ σε μία συνεδρίαση και σε έναν προμηθευτή με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Όσον αφορά τις αναρτήσεις στη Διαύγεια, ενημερώνουμε ότι όλες οι αποφάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. αναρτώνται κανονικά μετά τη σύνταξή τους και όχι ετεροχρονισμένα. Αλλωστε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την έγκρισή τους και τον έλεγχό τους απαιτεί σαφέστατα να έχει προηγηθεί η ανάρτησή τους.

Όλες οι αναθέσεις γίνονται βάσει Νόμου και εκτελώντας κανονικά τον προϋπολογισμό της Επιχείρησης, ο οποίος σαφέστατα είναι εγκεκριμένος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης ανά Δημοτική Ενότητα.

Επιπλέον, όσον αφορά τους πρόχειρους διαγωνισμούς, ούτε και αυτοί ψηφίστηκαν από την παράταξη της κ. Ταυρίδου. Ο ένας διαγωνισμός μάλιστα αφορούσε στο να ανατεθεί η υπηρεσία έκδοσης - αποστολής και είσπραξης  των λογαριασμών της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. σε ιδιωτική εταιρεία έτσι ώστε να μην έχει απολύτως καμία ανάμειξη η επιχείρηση με το χρήμα. Κατά τη δική μας κρίση δεν υπάρχει πιο διάφανος τρόπος είσπραξης των λογαριασμών.



Επομένως, αφού δεν εγκρίνει τις αναθέσεις και δεν ψηφίζει τους πρόχειρους διαγωνισμούς που προφασίζεται, ας μας εξηγήσει πως επιθυμεί να λειτουργήσει η Επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.