Σελίδες

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

35 δις για την Ελλάδα μέσω ΕΣΠΑ




Ενέκρινε το ευρωπαικό κοινοβούλιο. Άναψε το ράσινο φως για την άμεση χρηματοδότηση της Ελλάδας με 35 δις ευρώ μέσω ΕΣΠΑ. 
Ενέκρινε επίσης την πρόταση της Κομισιόν για κατάργηση της εθνικής χρηματοδότησης στα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα. 

Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε εξοικονόμηση περίπου 2 δισ. ευρώ για τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Η απόφαση πέρασε με ισχυρή πλειοψηφία (586 ψήφους υπέρ, 87 κατά, 21 αποχές). Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε:

Χαιρετίζω τη σημερινή ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δίνει το πράσινο φως για εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση με υφιστάμενα κονδύλια της ΕΕ για επενδύσεις σε αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση της ΕΕ, εφόσον είναι συνετά στοχευμένη και το δυναμικό της αξιοποιηθεί στο έπακρο, μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην προσέλκυση άμεσων επενδύσεων στην πραγματική οικονομία. Η σημερινή ψήφος θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση και θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής διαδικασίας που έχει αναληφθεί στην Ελλάδα. 


Η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και της οικονομίας — όπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του νέου προγράμματος στήριξης σταθερότητας — έχει ζωτική σημασία για την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και, κατά συνέπεια, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. 

www.rthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.