Σελίδες

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Σάββας Αναστασιάδης "Ο κ. Τσίπρας είναι αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου."



1. Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας 2012-2014. Γιατί οι πολίτες δεν εκτίμησαν τα επιτεύγματα της κυβέρνησης και η ΝΔ υπέστη την εκλογική ήττα τον Ιανουάριο του 2015;
Κοιτάξτε βιώνουμε μια πρωτόγνωρα δύσκολη μεταβατική περίοδο για τη χώρα. Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχουμε χρέος να βγούμε γρήγορα από την περιδίνηση τηρώντας τις συμφωνίες με τους δανειστές μας.
Όταν πριν δυόμιση χρόνια, αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της Χώρας, ήμασταν μισό βήμα ακριβώς πριν τη χρεοκοπία. Κι αυτό θα ήταν ολέθριο για τον τόπο. Κάναμε τα πάντα για να το ματαιώσουμε. Λίγοι πίστευαν ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε, θυμάστε. Κι όμως τα καταφέραμε! Δυόμιση χρόνια μετά, η Ελλάδα αυτή, η χώρα που όλοι την είχαν «στον πεταμό», έβγαλε πλεονάσματα, κατάφερε να μηδενίσει το έλλειμμά της, να βγει από την ύφεση μετά από έξι χρόνια, να κάνει μια κοσμογονία μεταρρυθμίσεων, να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας. Ήμασταν πολύ κοντά για να βγούμε οριστικά και από τα Μνημόνια και από την κρίση. Τότε αν θυμάστε μια μειοψηφία βουλευτών έσυρε τη Χώρα σε εκλογές, χωρίς να το θέλει ο Ελληνικός λαός.
Ο κ. Τσίπρας τότε έταξε λαγούς με πετραχήλια στους αγανακτισμένους ψηφοφόρους από την πολύχρονη κρίση δίνοντας ρεσιτάλ λαϊκισμού. Είπε ψέματα ενώ γνώριζε την κατάσταση και την επόμενη μέρα δεν θα είχε να δώσει τίποτα.
Κέρδισε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 υποσχόμενος το τέλος της λιτότητας και των μνημονίων. θα τα ακύρωνε με ένα Νόμο και με ένα Άρθρο. Τώρα πια είναι αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου.

2. Γιατί πιστεύετε ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες;
Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας δραπέτευσε από τις ευθύνες του προκηρύσσοντας εκλογές. Βιάστηκε γιατί γνωρίζει ότι η κοινωνία τα μέτρα τα αντιμετωπίζει ακόμη σε επίπεδο ρητορικής. Βιάστηκε για να μην προλάβουν να φτάσουν στους αγρότες , στους επαγγελματίες, στους συνταξιούχους κ.α., οι συνέπειες των μέτρων που υπέγραψε.
Εκβιαστικά οδήγησε το Ιανουάριο τη χώρα σε εκλογές, επενδύοντας στον πόνο των πολιτών, τους οποίους βομβάρδισε με ψέματα και υποσχέσεις και έτσι έκλεψε την ψήφο τους. Αν πιστεύει ότι θα εξαπατήσει και πάλι τον Ελληνικό λαό, είναι βαθειά νυχτωμένος, γιατί σήμερα ακόμη και αυτοί που θεωρούσαν ότι θα σέρνονται έτσι τα μέτρα και δεν θα πληρώσουν ποτέ, αντιλαμβάνονται σήμερα ότι ο Τσίπρας χωρίς ίχνος ντροπής συνεχίζει να λέει ψέματα.

3. Πείτε μας την άποψή σας για τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα. Ποιες είναι οι παραλείψεις ή τα λάθη εκείνα που ζημίωσαν τη χώρα;
Μετά από έξι μήνες γενικόλογων κηρυγμάτων περί δημοκρατίας, Ευρωπαϊκής ιδέας, Εθνικής περηφάνιας και αξιοπρέπειας, η διάψευση των ψεύτικων υποσχέσεών του υπήρξε σκληρή, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά κυρίως για τους πολίτες που τον πίστεψαν.
Αποδείχθηκε, στην πράξη, ότι η θεωρία της αριστερής ιδεολογίας του, ότι δηλαδή αυτός μόνο κατείχε το σωστό και το δίκαιο και ότι όλοι θα έπρεπε να υιοθετήσουν τη δική του αλήθεια, ήταν μία αυταπάτη. Από ό,τι φάνηκε στους έξι μήνες, η κυβέρνηση δεν είχε στρατηγική να κλείσει τη συμφωνία ή ακολούθησε την άποψη του Βαρουφάκη ότι, αν εκβιαστούν οι Εταίροι, στο τέλος θα υποκύψουν. Κάτι που ο κ. Βαρουφάκης δεν διέψευσε ποτέ. Το τρίτο μνημόνιο είναι σκληρό, πολλές σελίδες και έγινε αποδεκτό σε 24 ώρες. Καταλαβαίνετε ότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση από τον κ. Τσίπρα.
Το κόστος της διακυβέρνησης από τον κ. Τσίπρα για τη χώρα και τους πολίτες είναι πολύ υψηλό. Η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση.Η δημόσια οικονομία επέστρεψε στα πρωτογενή ελλείμματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγαλύτερες δανειακές ανάγκες για τα επόμενα χρόνια. Δεν έγινε καμία διαρθρωτική αλλαγή και δεν προχώρησε καμία αποκρατικοποίηση. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν και η αποπληρωμή τους απαιτεί νέο δανεισμό. Τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης τα πήραν όλα και για να επιστραφούν απαιτείται δανεισμός. Επίσης προέκυψε η ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών γύρω στα 25 δις.
Όλα αυτά και πολλά άλλα, έχουν γίνει με την υπογραφή της 6μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Είναι το αποτέλεσμα των λανθασμένων χειρισμών της παραιτηθείσας πλέον Κυβέρνησης.


4. Κ. Αναστασιάδη τι είναι αυτό που θα πείτε στους ψηφοφόρους για να τους πείσετε να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία στις 20 Σεπτεμβρίου; Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών;
Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες κουρασμένοι από την πολύχρονη λιτότητα, έφεραν στην εξουσία το ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια αλλαγή. Ωστόσο, τα όποια θετικά της περιόδου πριν από τον Ιανουάριο χάθηκαν. Η Ελλάδα επέστρεφε τότε στην ανάπτυξη και άρχιζαν σιγά-σιγά να εμφανίζονται σημάδια ανάκαμψης στους μισθούς, την εργασία και τις εξαγωγές, κ.α.
Ας ελπίσουμε ότι οι πολίτες κατάλαβαν τι έγινε τους έξι μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ας ελπίσουμε ότι θα ψηφίσουν με γνώμονα το καλό τους επιστρατεύοντας τη λογική και όχι το συναίσθημα, ώστε με τις εκλογές να προκύψει μια καθαρή λύση για τη χώρα.
Αυτήν τη φορά το διακύβευμα των εκλογών θα είναι πολύ διαφορετικό απ' αυτό του Ιανουαρίου, όπου ο κ. Τσίπρας έσκιζε τα μνημόνια. Αυτήν την πλάνη την πλήρωσε πολύ ακριβά ο Ελληνικός λαός. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα πολύ καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να βγούμε από το μνημόνιο πολύ γρηγορότερα.


5. Την επόμενη άνοιξη η ΝΔ θα κληθεί να εκλέξει νέο αρχηγό. Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο καταλληλότερος για αρχηγός της ΝΔ;
Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία ένας πυλώνας σταθερότητας και προοπτικής. Τώρα σε ότι αφορά τα άλλα είναι ιστορικό και δημοκρατικό κόμμα και είμαι σίγουρος ότι θα δρομολογήσει τις εσωτερικές της διαδικασίες, όταν έρθει η ώρα, χωρίς χαρακτηριστικά εσωστρέφειας, χωρίς να διαταραχθεί η ενότητα της παράταξης. Με ψυχραιμία και σύνεση.
Ο εσωκομματικός διάλογος έτσι κι αλλιώς είναι ωφέλιμος και για να χαράξει τις νέες γραμμές της. Ο άνθρωπος που θα ηγηθεί της παράταξης θα είναι αυτός που θα προταθεί και θα αναδειχθεί μέσα από αυτές τις διαδικασίες, επομένως θα έχει τα χαρακτηριστικά που θα ταιριάζουν στη Νέα Δημοκρατία.


Ποιος είναι ο Σάββας Αναστασιάδης...;
Γεννήθηκε στην Αυγή Θεσσαλονίκης, τελείωσε το Γυμνάσιο Σοχού και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά. Ξεκινάει την ενασχόλησή του με τα κοινά ενώ είναι τελωνειακός υπάλληλος. Εκλέγεται Πρόεδρος ΔΑΚΕ Τελωνειακών Υπαλλήλων Μακεδονίας. Γίνεται γρήγορα αποδεκτός και στις εκλογές του Συλλόγου Τελωνειακών υπαλλήλων τον στηρίζει το μεγαλύτερο ποσοστό και εκλέγεται πρόεδρος. Επιβραβεύεται για το έργο του με νέα εκλογή στη θέση του Προέδρου της Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Μακεδονίας με υψηλό ποσοστό.
Συγχρόνως με την υπηρεσιακή και συνδικαλιστική του δράση, συμμετέχει σε κομματικά όργανα και αγωνίζεται για τον εκσυγχρονισμό της παράταξης ως μέλος της ΝΟΔΕ κεντρικού τομέα Θεσσαλονίκης. Το 1998 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος, όπου με αμείωτη ένταση και συνέπεια, αγωνίζεται για τα καθημερινά προβλήματα του τόπου. Το 2000 του ανατίθεται η Γραμματεία Παλιννοστούντων του Νομού Θεσσαλονίκης, όπου έχει να παρουσιάσει στον τομέα αυτό σημαντικό έργο. Την ίδια χρονιά ορίζεται από την Γραμματεία Οργανωτικού της Ν.Δ. Τομεάρχης Κοζάνης.
Το 2002 εκλέγεται Έπαρχος Λαγκαδά, όπου για τέσσερα χρόνια με συνεχή παρουσία και σκληρή δουλειά ανέδειξε την Επαρχία Λαγκαδά στο Πανελλήνιο, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο. Το 2005 τον καλεί ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς και του αναθέτει την Προεδρία του Φορέα Διαχείρισης « Εθνικού πάρκου Κορώνειας – Βόλβης – Μακεδονικών Τεμπών». Αναδεικνύει τον Φορέα σε έναν από τους καλύτερους της χώρας. Το 2006 επανεκλέγεται Έπαρχος Λαγκαδά με 34. 500 σταυρούς. Παραιτείται από την θέση και εκδηλώνει πρόθεση υποψηφιότητας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όπου τελικά με 19.000 σταυρούς βρίσκεται στην 5η θέση. Απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Νομάρχη Θεσσαλονίκης ο οποίος του αναθέτει την διοίκηση της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και της Δ/νσης Εγγείων Βελτιώσεων. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και Αθηνών.
Θέτει εκ νέου υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης στις Εθνικές εκλογές της 4ηςΟκτωβρίου 2009, όπου εκλέγεται Βουλευτής στην Β΄ Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ. στην 2η Θέση με 25.000 σταυρούς και επανεκλέγεται στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
Είναι Βουλευτής μέχρι και σήμερα χωρίς καμία διακοπή, με σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο. Στρατευμένος στο καθήκον- Κοντά στον άνθρωπο με πράξεις. Το έργο του πόντιου, πεισματάρη Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββα Αναστασιάδη στο Κοινοβούλιο, από την πρώτη στιγμή της εκλογής του ήταν συνεχές και αδιάκοπο σε όλους τους τομείς. Δεν θεωρεί τίποτε δεδομένο, δεν κουράζεται, δεν υποκύπτει στην εξουσία, είναι αυστηρός σε αξίες και αρχές, πρακτικός και διαβασμένος. Στρατευμένος στο καθήκον, κοντά στους πολίτες της περιφέρειάς του έδωσε λύσεις σε πολλά και σημαντικά θέματα! Οι παρεμβάσεις- δράσεις και πρωτοβουλίες του ειδικές και γενικές ξεπερνούν τις πεντακόσιες μόνο την τελευταία διετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.