Σελίδες

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Σοχό






Υπό έλεγχο τέθηκε τελικά νωρίς τα ξημερώματα πυρκαγιά μεγάλης έκτασης που ξέσπασε τις μεταμεσονύκτιες ώρες στην βορειοδυτική πλευρά του Σοχού και συγκεκριμένα στην πευκόφυτη έκταση έναντι των κοιμητηρίων της Παναγίας, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο έφτασαν έγκαιρα 11 συνολικά πυροσβεστικά οχήματα από Θεσσαλονίκη, Λαγκαδά, Σταυρό και Νιγρίτα καθώς και πολυάριθμο πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Καθοριστική ωστόσο υπήρξε η συμβολή των κατοίκων του Σοχού που αντιλήφθηκαν άμεσα τη φωτιά και έσπευσαν στην περιοχή, επιστρατεύοντας ιδιωτικά οχήματα (τρακτέρ, υδροφόρες, βυτία ποτίσματος) και ό,τι άλλο μέσο διέθεταν (π.χ πυροσβεστήρες), δίνοντας μάχη με τις φλόγες ενισχύοντας σημαντικά το δύσκολο έργο της πυρόσβεσης.

Από την πρώτη στιγμή επίσης στην περιοχή για τον συντονισμό των ενεργειών βρέθηκαν η Αντιδήμαρχος ΔΕ Σοχού Χρύσα Σάμου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Άκης Γρούσκος, ο Πρόεδρος Απόστολος Νόϊκος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Σοχού, αλλά και εργαζόμενοι του Δήμου Λαγκαδά. Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς.

Μετά τις 4 τα ξημερώματα και με την εξασθένηση των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, δίχως να προκληθούν ζημιές σε σπίτια και περιουσίες των κατοίκων.

Στο σημείο παραμένουν μέχρι αυτή την στιγμή σε επιφυλακή, 2 οχήματα της πυροσβεστικής και άνδρες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν κατά τόπους για την αποφυγή αναζωπύρωσης, ενώ διενεργείται έρευνα για τα αίτια.


Η Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά ευχαριστεί θερμά τους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την άμεση επέμβασή τους και όλους τους κατοίκους του Σοχού για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν με όσα μέσα διέθεταν και με κίνδυνο της ζωής τους.

1 σχόλιο:

  1. Ας μην ειχε τα παλικάρια ο Σοχος που πάλεψαν με κορμιά τους με της φλόγες και το μισό χωρίο θα ειχε καει δεν το έσωζε ούτε ο Αντιπεριφερειάρχης ουτε Χρυσα Σαμου αλλα ουτε και η πυροσβεστικη που ηρθε σαραντα πεντε λεπτα αργοτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.