Σελίδες

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


Μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει - με βάση τις προθεσμίες των χρηματοδοτήσεων - να ολοκληρωθούν τα έργα στο οδικό κύκλωμα της χερσονήσου της Κασσάνδρας, στα τμήματα από Ποτίδαια μέχρι Σάνη και από Σάνη μέχρι Φώκαια, τα οποία αναμένεται να διευκολύνουν τις οδικές μετακινήσεις στη Χαλκιδική, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτή τη στιγμή, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Στάθης Αβραμίδης, η εργολαβία καθυστερεί καθώς δεν γίνονται πληρωμές λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.
 
Παράλληλα το τμήμα Ποτίδαια - Σάνη που έπρεπε να είχε παραδοθεί στις 30 Μαΐου δεν δόθηκε στην κυκλοφορία, λόγω των εφέσεων που είχαν ασκηθεί για τις απαλλοτριώσεις. Το ζήτημα των απαλλοτριώσεων φαίνεται πλέον να ρυθμίζεται καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο βεβαίωσε τη μερική άρση της απαλλοτρίωσης για την κατασκευή των ανισόπεδων κόμβων Ν. Φώκαιας και Κασσανδρείας.
 
«H αρχική μελέτη προέβλεπε απαλλοτρίωση ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ στη συγκεκριμένη περιοχή που όμως δεν ήταν αναγκαία. Γι αυτό έγινε άρση της απαλλοτρίωσης προς το συμφέρον του δημοσίου. Η τωρινή απαλλοτρίωση είναι της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι περιορίζονται οι εκτάσεις προς απαλλοτρίωση αλλά και το κόστος των απαλλοτριώσεων που ήταν ιδιαίτερα υψηλό λόγω των υψηλών τιμών των εκτάσεων» είπε ο κ. Αβραμίδης, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν αλλάζει κάτι στη λειτουργικότητα, την ασφάλεια και την προσβασιμότητα του οδικού δικτύου που κατασκευάζεται.
 
Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Περιφέρεια, νέος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς αναλαμβάνει ο Ανδρέας Βεργίδης, στη θέση του αποθανόντος Περικλή Κολότσιου, μετά τις αρχαιρεσίες ανάμεσα στα μέλη της Περιφερειακής Παράταξης «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.