Σελίδες

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Μήνυμα για εθνική ομοψυχία από τον Πρωθυπουργό



Πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την εθνική ομοψυχία, την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι ένα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας ότι η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση, διατηρώντας την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική κυριαρχία.

«Αξιόμαχες οι ένοπλες δυνάμεις παρά τις δυσκολίες»

Τη διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της έναντι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ενημέρωσή του από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι του έγινε ουσιαστική ενημέρωση, βάσει της οποίας διαπίστωσε την ετοιμότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες.
«Η διατήρηση ισχυρής αποτρεπτικής δύναμης αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζει μια δυσκολία. Η δυσκολία αυτή θα είναι πρόσκαιρη. Πυλώνας σταθερότητας και διασφάλισης της εθνικής ομοψυχίας είναι ο σεβασμός στο Σύνταγμα, στις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και η ενότητα και προσήλωση στο καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων, των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν την πατρίδα μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
«Όσο περνά από το χέρι μας, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μειώσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέες ανισότητες στον κοινωνικό ιστό», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς θα αποφασίσουμε το πού και πώς θα γίνουν περικοπές».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας και οι κινήσεις προσβλέπουν στην αναβάθμισή του.
Ακόμη, σημείωσε ότι οφείλουμε σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία, χωρίς δραματοποιήσεις, για να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οι οποιεσδήποτε προτάσεις εκ μέρους των δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.