Σελίδες

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


Για μία δύσκολη και σκληρή μάχη με στόχο μία δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα μίλησε στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
 
«Νομίζω ότι πρέπει όλοι και όλες ότι παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη διαδικασία έχουμε συγκαλέσει δύο φόρες για να ενημερώσουμε το Κοινοβούλιο για τις διαπραγματεύσεις κάτι που δεν έγινε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
«Σε ότι αφορά την προσπάθεια μας ήταν χρήσιμη η διαδικασία για να τοποθετηθούν και να πουν την άποψή τους για την πρόταση των θεσμών.
 
Ορθώς προχωρούμε στην μη αποδοχή της πρότασης ως βάση συζήτησης. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την διαπραγμάτευση με στόχο να έρθουμε σε μία δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία.
 
Θέλουμε χαμηλά πλεονάσματα και αναδιάρθρωση χρέους. Μία συμφωνία που θα προστατεύει τις συντάξεις και τους μισθούς, που θα προστατεύει την εργασία. Μία συμφωνία με ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα και αν επανέλθει η ατζέντα της ανάπτυξης. 
 
Δίνουμε μία σκληρή και δύσκολη μάχη ώστε ο λαός να ξανασταθεί στα πόδια του. Δίνουμε όμως και μία μάχη για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα του ελληνικού λαού να σταματήσει να είναι το "πειραματόζωο της Ευρώπης",  δήλωσε ο πρωθυπουργός  και αναφέρθηκε στην συμπαράσταση των 26 οικονομολόγων με επιστολή τους, στους Financial Times μεταξύ των οποίων ο Τζ. Στρίγκλιτς, Πικετί κ.α.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.