Σελίδες

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Δήλωση του Βουλευτή Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββα Αναστασιάδη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας

Κόκκινο για το αίμα , Μαύρο για το Πένθος


Σάββας Αναστασιάδης: «Η   Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της  Μικράς Ασίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας και ιστορικό γεγονός αναμφισβήτητο, που πολλοί από εμάς τους απογόνους εκείνων που μαρτύρησαν, το μάθαμε όχι μόνο από τις ιστορικές καταγραφές αλλά και από τις ζωντανές μνήμες και αφηγήσεις των προγόνων μας.

       Ο αγώνας μας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, τ ης δικαιοσύνης και της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πετυχαίνει καθημερινά μικρές νίκες.

       Δεν πρέπει να ξεχνάμε την επιτυχή κατάληξη που είχε η δυναμική παρέμβαση που διατυπώσαμε, με προσωπική πρωτοβουλία, σαράντα βουλευτές, στο νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, τον Σεπτέμβριο του2014.

       Αποδεικνύεται ότι έσωσε την τιμή και την υπόληψη της χώρας, όταν σφοδρές αντιδράσεις ξένων κέντρων βρήκαν εσωτερικούς συμμάχους και αρνητές.

       Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα της θηριωδίας των Νεότουρκων και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.