Σελίδες

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΥΑΘ



Η λύση για καθαρό νερό που προτείνει η ΕΥΑΘ για τη δημοτική ενότητα της Μυγδονίας, βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων του δήμου Ωραιοκάστρου.

Στην πρόταση αυτή περιγράφονται συνοπτικά οι κινήσεις βάση μελετών που προτείνει η αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης, τονίζοντας ιδιαίτερα πως η μελέτη αυτή αποτελεί τον προπομπό μιας οριστικής επίλυσης της ακαταλληλότητας του νερού στην περιοχή της Μυγδονίας.

Τι αναφέρει η επιστολή:
"Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα ποιότητας στον υδροφόρο ορίζοντα της Μυγδονίας, λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης του με νιτρικά που καθιστούν το πόσιμο νερό ακατάλληλο. Δυστυχώς το πρόβλημα αναπαράγεται συνεχώς εξαιτίας της αδυναμίας εξεύρεσης μιας ουσιαστικής λύσης, η οποία προκαλεί τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής -κυρίως του Δρυμού-, αλλά και γιατί κατά καιρούς έχουν προταθεί διάφορες λύσεις αμφιβόλου εφαρμογής, είτε λόγω αυξημένης δαπάνης είτε λόγω τεχνολογικής ανεπάρκειας, που όπως είναι φυσιολογικό δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Η ΕΥΑΘ ΑΕ, με δεδομένη την ευαισθησία της, στα θέματα διασφάλισης τόσο της ποιότητας όσο και της υγιεινής του πόσιμου νερού αλλά και στις ανησυχίες των πολιτών της περιοχής κι έχοντας υπόψη της το αίτημα του Δήμου Ωραιοκάστρου για παροχή ποσοτήτων νερού, απο το δίκτυο της, κατέθεσε πρόσφατα ολοκληρωμένη πρόταση για την βιώσιμη λύση του προβλήματος.
Η πρόταση συνοψίζεται στα εξής

1) Θα ενισχύσει με 3500 κ.μ/ημέρα το δίκτυο της δημοτικής ενότητας Μυγδονίας
2) Θα εκπονηθεί μελέτη για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για την μεταφορά του πόσιμου νερού απο την Δεξαμενή Δ4 της ΕΥΑΘ ΑΕ (Συμμαχική Οδός) στην κεντρική δεξαμενή Ωραιοκάστρου (Γυμνάσιο) κι απο εκει στην δεξαμενή Μελισσοχωρίου χωρητικότητας 400 κ.μ.
3) Η μελέτη θα περιλαμβάνει επίσης τα έργα:

- Αντλιοστάσιο κοντά στην κεντρική δεξαμενή Ωραιοκάστρου (Γυμνάσιο) χωρητικότητας 1000 κ.μ,
- Καταθλιπτικός Αγωγός μήκους 2340 μ
- Δεξαμενή αναρρύθμισης
- Αγωγό βαρύτητας υπό πίεση μήκους 2600 μ

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα ενημερωθεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου για το συνολικό κόστος κατασκευής και θα καθοριστεί ο φορέας χρηματοδότησης όπως και ο φορέας 
λειτουργίας και συντήρησης των έργων και των εγκαταστάσεων.

Τέλος το κόστος των παρεχόμενων ποσοτήτων νερού θα καταβάλλεται απο την ΔΕΥΑΩ η απο τον Δήμο Ωραιοκάστρου στην ΕΥΑΘ ΑΕ.

Η υλοποίηση της παρούσας μελέτης είναι προπομπός οριστικής επίλυσης της ακαταλληλότητας του νερού στην περιοχή της Μυγδονίας."

Κωνσταντίνος Κουτρούκης
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ΕΥΑΘ ΑΕ
Χημικός Μηχανικός

www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.