Σελίδες

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

H ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ....



Εναν από τους πιο κρύους χειμώνες των τελευταίων ετών ζουν οι κάτοικοι όχι μόνο της Νέας Υόρκης αλλά και εκατομμύρια άλλοι σε πολλές πόλεις. 
 
Οι Νεοϋορκέζοι βέβαια είναι συνηθισμένοι στις πολικές θερμοκρασίες και το χιόνι αλλά φέτος τα πράγματα για πολλούς από αυτούς είναι πρωτόγνωρα, καθώς οι συγκεκριμένες θερμοκρασίες που πέφτουν ακόμα και στους μείον 15 βαθμούς Κελσίου έχουν να φανούν από το 1950. 
Ο ποταμός Χάντσον, οι γειτονιές του Μανχάταν αλλά και το επιβλητικό Central Park έχουν από καιρό στην κυριολεξία μπει στο ψυγείο,με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν μειώσει τις εξόδους τους λόγω του πάγου που υπάρχει παντού, κυρίως τις βραδινές ώρες.
Φυσικά και άλλες περιοχές των ΗΠΑ έχουν κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να κηρυχθούν σε έκτακτη ανάγκη πολλές πόλεις. Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις από τη νοτιοανατολική Καλιφόρνια έως τη Λουϊζιάνα καθώς το αρκτικό μέτωπο κατευθύνεται νότια και ανατολικά προκαλώντας σφοδρές χιονοπτώσεις στο Κολοράντο.
Στο Ντένβερ οι κάτοικοι προσπαθούν να απομακρύνουν τους όγκους χιονιού, το ύψος του οποίου έχει φθάσει 15 έως 30 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερο υψόμετρο στα Βραχώδη Όρη έχει φθάσει τα 61 εκατοστά.
Στη Λουιζιάνα ο κυβερνήτης Μπόμπι Τζίνταλ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή λόγω της χιονοθύελλας. Τα σχολεία μάλιστα και οι κυβερνητικές υπηρεσίες σε 23 κοινότητες έκλεισαν.
Το τσουχτερό κρύο κατευθύνεται ανατολικά και ένα παγωμένο πρωινό αναμένεται να βιώσουν αύριο οι κάτοικοι της ανατολικής ακτής, από τη Βοστόνη έως το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.