Σελίδες

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση Τσίπρα - Ολάντ: Εξαιρετικό κλίμα - Ο Φ.Ολάντ κάλεσε τους Γάλλους να επενδύσουν στην Ελλάδα



Πολύ καλό το κλίμα στην συνάντηση που πραγματοποίησαν οι Φ.Ολάντ και Α.Τσίπρας. Ο Γάλλος πρόεδρος μάλιστα έκανε έκκληση στις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.
 
Ο Α.Τσίπρας δήλωσε: "Έχουμε βρει ανοιχτά ώτα στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Το χρέος πρέπει να γίνει βιώσιμο και αυτό δεν είναι μόνο θέμα της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης. Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες φορολογικής δικαιοσύνης και να τελειώνουμε με το πελατειακό κράτος. Κανείς δεν μας υποχρεώνει να κάνουμε αλλαγές - Μόνοι μας πρέπει να τις κάνουμε.
 
Καταθέσαμε μια πρόταση ρεαλιστική, που μπορεί να οδηγήσει σε ένα κοινώς αποδεκτό, βιώσιμο αποτέλεσμα. Στην ΕΕ και την ευρωζώνη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές - Είμαστε όλοι συγκάτοικοι
 
 Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους - Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι απειλή για την Ευρώπη Η χώρα μου γύρισε σελίδα στις 25 Γενάρη με μια γενναία απόφαση του ελληνικού λαού"
 
 
Ο πρόεδρος Φ.Ολάντ: "Παροτρύνουμε τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. Υπενθυμίσαμε στον πρωθυπουργό Τσίπρα ότι είμαστε στη διάθεσή του, για να τον ενημερώσουμε για τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις - Έχουμε την τεχνογνωσία πάνω σε αυτό.Η σταθερότητα της ΕΕ απαιτεί την αναγκαία αλλαγή πολιτικής - Χρειάζεται μια νέα συμφωνία για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
 
Βρισκόμαστε σε μια Ευρώπη που ο οικονομικός παραλογισμός έχει παραχωρήσει τη θέση του στον ορθό λόγο. Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και θέλει να μείνει σε αυτή
Υπάρχουν όμως δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί και πρέπει να γίνουν σεβαστές.
 
Πρέπει να γίνει σεβαστή η ψήφος του ελληνικού λαού, που σημαίνει ότι η λιτότητα δεν είναι πλέον ανεκτή
Εγγυητής της σταθερότητας το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα"
 
 
 Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.