Σελίδες

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ : ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ



Ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά για την βαριά ήττας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, αλλά και για την πολιτική που άσκησε, επέρριψε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, ανοίγοντας τον κύκλο των αμφισβητιών του προέδρου του κόμματος.
Σχολιάζοντας τα της Νέας Δημοκρατίας σε ραδιοφωνική εμπορμπή, ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι έγιναν καίρια λάθη τόσο κατά την άσκηση της Κυβερνητικής πολιτικής, όσο και στη χάραξη της στρατηγικής του προεκλογικού αγώνα, αλλά και στην επιλογή προσώπων που τοποθετήθηκαν σε θέσεις-κλειδιά.

«Η πολιτική που ακολουθήσαμε προεκλογικά», είπε, «επικεντρώθηκε στην πολιτική του φόβου και δεν έδωσε την προοπτική της ελπίδας, ούτε ανέδειξε το σημαντικό Κυβερνητικό έργο που επιτελέσαμε».

Πρόσθεσε δε πως: «Κάποιοι άνθρωποι χειρίστηκαν τις τύχες της χώρας και της παράταξης τα 2,5 τελευταία χρόνια, ως εκ τούτου οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Η παράταξη οφείλει να κάνει την αυτοκριτική της, οφείλει να συζητήσει συντεταγμένα και με ψυχραιμία εντός των θεσμικών της οργάνων, λαμβάνοντας υπόψη τρία βασικά δεδομένα. Πρώτον ότι θα πρέπει να προασπιστεί η ενότητά της, δεύτερον ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί το μέλλον της και τρίτον ότι θα πρέπει να θωρακιστεί η προοπτική της, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα».

Τέλος χαρακτήρισε «κεφάλαιο για την παράταξη και την πατρίδα» τον Κώστα Καραμανλή και επισήμανε ότι το σήμερα και το αύριο της Νέας Δημοκρατίας «πρέπει να χαραχθεί σύμφωνα με το συμφέρον της πατρίδας και μακριά από προσωπικές πολιτικές στρατηγικές».

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.