Σελίδες

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ραντεβού με τον υπουργό για τον ΧΥΤΑ



Στην Αθήνα θα βρίσκονται την προσεχή Τρίτη 3 Μαρτίου μέλη της διοίκησης του δήμου Λαγκαδά και εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών συλλόγων για τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.  

Το ραντεβού με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη έχει οριστεί για τις 11.30 το πρωί, μετά από δέσμευση του υπουργού για συνάντηση και συζήτηση με τη διοίκηση του δήμου Λαγκαδά για την κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης. 

Ο κ. Τσιρώνης κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του παρέμβασης στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τον ΧΥΤΑ δήλωσε πλήρως ενημερωμένος για την σημερινή κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Εξέφρασε αρχικά την συμπαράσταση του Υπουργείου στις δίκαιες διαμαρτυρίες του Δήμου Λαγκαδά, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για μια σειρά από άμεσες ενέργειες, οι οποίες όπως επεσήμανε θα δρομολογηθούν σε συνεννόηση με τον Δήμο Λαγκαδά.

Σε αυτό το πλαίσιο δεσμεύτηκε για την επίσπευση των διαδικασιών επιδιόρθωσης της κυψέλης 3 και των συνοδών έργων που έπρεπε ήδη να λειτουργούν εντός του ΧΥΤΑ, την συλλογή του βιοαερίου και την επεξεργασία στραγγισμάτων μέσω βιολογικού καθαρισμού. Σε αίτημα του Δήμου Λαγκαδά για την άμεση πιστοποίηση του έργου από ανεξάρτητη του ΦΟΔΣΑ αρχή, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την αυτοψία στο χώρο από επιθεωρητές περιβάλλοντος του Υπουργείου, εντός των επόμενων ημερών. Μάλιστα όπως δήλωσε, τον χώρο θα επισκεφθεί και ο ίδιος ο κ. Τσιρώνης το προσεχές διάστημα, ώστε να αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα για την λειτουργία του.

www.lagadas.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.