Σελίδες

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

XΡΗΣΤΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ: ΑΛΛΟ ΥΦΟΣ, ΑΛΛΟ ΗΘΟΣ



Τις απόψεις και τις θέσεις του για την εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας στο καφέ –μπαρ “Sante”, ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ στην Α Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης κ Χρήστος Εμμανουηλίδης.
Δεκάδες φίλοι του γνωστού γιατρού ήταν εκεί, για να επιβεβαιώσουν με τη παρουσία τους τη πίστη στις αρχές του , την εμπιστοσύνη που τρέφουν στο πρόσωπό του και να συμπλεύσουν μαζί του στο ΠΟΤΑΜΙ.

Ένα νέο ρεύμα φίλων που είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει και να συνομιλήσει μαζί του, κατέληξε πως ο Χρήστος Εμμανουηλίδης, δεν μοιάζει με τους άλλους.

«Τρομάζω με την ιδέα όταν λέω ότι είμαι πολιτικός. Η ανάμειξή μου ξεκίνησε μόλις πριν από δύο εβδομάδες όταν αισθάνθηκα αγανάκτηση -την ίδια που αισθάνεστε κι εσείς για το πώς έχει διαμορφωθεί και η κοινωνία και η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα-και ήταν τόσο μεγάλη που με ώθησε να σηκωθώ από τον καναπέ ,να βγω από το καβούκι μου για να κάνω κι εγώ κάτι. Κουράστηκα να γκρινιάζω μόνος ή μαζί με τους φίλους μου και να μην κάνω τίποτα» είπε κάποια στιγμή χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους λόγους που τον ώθησαν να είναι υποψήφιος με το «Ποτάμι».

Γιατί με το Ποτάμι ; «Γιατί είναι ένα νέο κόμμα με ενεργούς πολίτες ,μια ήρεμη δύναμη που εκφράζει την κοινή λογική, δεν έχει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος ,αλλάζει την νοοτροπία στην Ελλάδα, αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και η κάθοδός του στις ευρωεκλογές έδειξε ότι είναι ένα κόμμα που το χρειάζεται η ελληνική κοινωνία και ο τόπος μας. Ο ίδιος όπως αποκάλυψε δεν γνωρίζει- παρά δια μιας τυπικής χειραψίας σε πρόσφατη εκδήλωση -τον κ Σταύρο Θεοδωράκη αλλά αποφάσισε να συμπλεύσει με τις αρχές του Ποταμιού γιατί τον εκφράζουν».

Ο Χρήστος Εμμανουηλίδης ξεδίπλωσε με αγάπη και νοσταλγία τις πτυχές της προσωπικής του ζωής και με σεμνότητα έκανε μία αναδρομή στην επιτυχημένη του καριέρα στις ΗΠΑ. Ο επαναπατρισμός του ήταν μία νέα εμπειρία και μία σοκαριστική γνωριμία με την αναξιοκρατία σε όλο της το μέγεθος. Η δύναμη του χαρακτήρα του, η παιδεία και η κουλτούρα του, η βαθιά γνώση του αντικειμένου του, τον βοήθησαν να αντισταθεί στις προκλήσεις του κατεστημένου και να διατηρήσει την ακεραιότητά του ως άνθρωπος και ως επιστήμων.

Η γνωριμία του με το ΠΟΤΑΜΙ αποτέλεσε μία δημιουργική διέξοδο για τις κοινωνικές του ανησυχίες και η υποψηφιότητά του στην Α΄Θεσσαλονίκης , καθορίζει το νέο ύφος και το νέο ήθος του πολιτικού που πρεσβεύει το ΠΟΤΑΜΙ και έχει ανάγκη και η πολιτική και η κοινωνία.

Την ομιλία του κ Εμμανουηλίδη παρακολούθησε και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της «Δημιουργίας Ξανά» κ Αστέριος Πονηρός ο οποίος σε σύντομη παρέμβαση ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Εμμανουηλίδη στις επερχόμενες εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι «χρειαζόμαστε σ αυτή τη χώρα επαγγελματίες πολίτες κι όχι επαγγελματίες πολιτικούς».

«…Το ΠΟΤΑΜΙ πρέπει την Κυριακή να γίνει η τρίτη δύναμη για να μετριάσει τις ακρότητες όποιου κόμματος έρθει πρώτο. Όποιο κόμμα κι αν έρθει πρώτο στις ερχόμενες εκλογές θα έχει την αλαζονεία της εξουσίας. Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του, θα θεωρήσουν ότι είναι Μεσσίες και ο λαός τους έχει δώσει Εντολή. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι δεν έχουν την πλειοψηφία του κόσμου μαζί τους …» 

«..Γιατί δεν πήγε καλά η χώρα ως τώρα;
-Το κομματικό κράτος ήταν η μεγάλη πληγή .Η νοοτροπία ότι το κράτος είναι λάφυρο του κόμματος κι όχι υπηρέτης του συνόλου, μας έβλαψε. Οτι δημόσια θέση είναι ευκαιρία για βόλεμα των ημετέρων και πλουτισμό, μας κατέστρεψε. Εχουμε εθίσει ένα λαό στο να περιμένει ρουσφέτι από τους βουλευτές και να ψηφίζει όχι με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας αλλά με γνώμονα μια θέση στο δημόσιο…» 

«Σ αυτή την χώρα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον. Όσοι άνθρωποι αισθάνονται ότι έχουν κάτι να δώσουν πρέπει να βγουν μπροστά και να το κάνουν…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.