Σελίδες

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι! ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΔΕΕΣ – ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ



Του Χρήστου Εμμανουηλίδη, Ιατρού Ογκολόγου – Παθολόγου
Υποψήφιου Βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης – ΠΟΤΑΜΙ

Το σύστημα Υγείας νοσεί και οι Έλληνες αρρωσταίνουν και πεθαίνουν. Έλλειψη επαρκούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης, συνωστισμένα νοσοκομεία με καθυστερήσεις, κακοδιαχείριση, γκρίνια, διαφθορά, πλαφόν και τα τελευταία χρόνια, τραγική υποστελέχωση και ένδεια υλικών.

Ένας πολύπλοκος αλληλοεξαρτώμενος αριθμός δομών, συνθλίβει τον παράγοντα άνθρωπο που υπηρετεί αυτό το σύστημα, από τη νοσοκόμα, μέχρι τον γιατρό και τον διοικητικό υπάλληλο.
Η εργασιακή υπερκόπωση, οι ελλείψεις υλικών και προσωπικού, οι χαμηλές αμοιβές και κάποτε-κάποτε και η κακοδιοίκηση δημιουργούν ένα πλήθος απογοητευμένων εργαζομένων που ηρωικά επιτελούν το καθήκον τους χωρίς καμία αναγνώριση.

Σύνθετα προβλήματα, αναζητούν ταχύτητα αντίδρασης. Από πού να αρχίσει κανείς; Από την αρχή ή από το τέλος;

Η λαϊκή ρήση « από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι» επιβεβαιώνει την απαράδεκτη στελέχωση των διοικητικών θέσεων των νοσοκομείων από κομματικά πρόσωπα τα οποία δεν έχουν συνήθως τα απαιτούμενα προσόντα για την ανάληψη τέτοιας ευθύνης. 

Τη στιγμή μάλιστα που τα πανεπιστήμιά μας δίνουν πτυχία στη Διοίκηση Νοσοκομείων, η πρόσληψη ειδικών – μάνατζερ- με αξιοκρατικές διαδικασίες, αποτελεί λύση εξυγιαντική, ανέξοδη, άμεση, εφικτή και αποτελεσματική ως προς το θέμα διοίκησης που είναι καθοριστικό.
Η εφαρμογή του όρου management στη πράξη, εξασφαλίζει την ποιοτική διαχείριση του έμψυχου δυναμικού που είναι και ο στυλοβάτης του συστήματος. Οι αποτελεσματικές δομές προϋποθέτουν ικανοποιημένους εργαζόμενους. Η ηθική και υλική ανταμοιβή, δεν κοστίζει αλλά αξίζει.
Η ανάδειξη υπαλλήλων της χρονιάς, βραβεία, εκδηλώσεις εκ μέρους της διοίκησης κλπ. εμψυχώνουν τους εργαζόμενους και είναι η ελάχιστη αναγνώριση για ένα επάγγελμα σκληρής δουλειάς και κοινωνικής προσφοράς.
Τα οικονομικά κίνητρα για την αύξηση της παραγωγικότητας, επαρκείς μισθοί για την παραγωγικότητα των γιατρών, παράταση του ωραρίου λειτουργίας των χειρουργείων για την αύξηση της απασχόλησης, αποτελούν ενδεικτικές προτάσεις, τις οποίες αυτονόητα ένας μάνατζερ θα εφάρμοζε και θα υλοποιούσε.
Η αύξηση της απασχόλησης σε δημόσια νοσοκομεία, έχει και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αυξάνει τη ταχύτητα διεκπεραίωσης ιατρικών πράξεων, τη ποιότητα εκπαίδευσης των ειδικευομένων και τη μείωση της πίεσης του φιλοδωρήματος, το λεγόμενο φακελάκι.
Η συνεργασία του συστήματος υγείας με τον ιδιωτικό τομέα είναι αναπόφευκτη. Ο ιδιωτικός τομέας συμπληρώνει τον δημόσιο και δεν πρέπει να απαξιώνεται. Σε πολλά ιδιωτικά κέντρα η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών είναι εξαιρετική και θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην παροχή ειδικότητας προσφέροντας πολυφωνία στην εκπαίδευση των νέων ιατρών και μειώνοντας τις αναμονές λόγω επετηρίδας. Ακόμα, μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία μπορούν να ενταχθούν στους σχεδιασμούς του χάρτη υγείας και το σύστημα να διευρυνθεί.
Η πρωτοβάθμια, ακόμα και η δευτεροβάθμια περίθαλψη μπορούν να καλυφθούν τουλάχιστον στα αστικά κέντρα από την πλειάδα των ιατρών “της γειτονιάς” αρκεί οι όροι συνεργασίας να είναι αξιοπρεπείς. Η παραπομπή στο νοσοκομείο πρέπει να γίνεται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. Έτσι και πόρους γλυτώνουμε αλλά και καλύτερη εξυπηρέτηση θα έχουν τα σοβαρά περιστατικά..
Η παθογένεια της υγείας είναι τόσο σοβαρή που υπήρχε ακόμα και την περίοδο της οικονομικής ευμάρειας προ του 2009.
Μια πραγματική εξυγίανση στον χώρο της νοσούσας Υγείας, ένας εξορθολογισμός χωρίς ιδεοληψίες και αγκυλώσεις κρίνεται τώρα πιο επιτακτικός παρά ποτέ.
Τα μεγάλα λόγια , ας μπούνε προς το παρόν σε λίστα αναμονής κι ας αναζητήσουμε λύσεις εφικτές, οικονομικά προσιτές έως και ανέξοδες, λύσεις λειτουργικές και αποτελεσματικές, έξυπνες λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.