Σελίδες

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΝΕΛ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ



Τα πρώτα τηλέφωνα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκιο φέρεται να έχει κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος θα εκπροσωπηθεί στην κυβέρνηση από τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο που αναλαμβάνει εκτός απροόπτου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τρία ακόμη στελέχη σε θέσεις υφυπουργών. 

Πληροφορίες αναφέρουν πώς τις επόμενες ώρες ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει ολοκληρώσει το κυβερνητικό σχήμα προχωρώντας και στα υπόλοιπα απαραίτητα τηλεφωνήματα προς τους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς ή υφυπουργούς έτσι ώστε μέχρι το μεσημέρι να έχει ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησης και να ακολουθήσει η ορκωμοσία της. Τα μεν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα ορκισθούν με πολιτικό όρκο, όπως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τα δε μέλη των ΑΝΕΛ, όπως έχει πει ο Πάνος Καμμένος με το παραδοσιακό-θρησκευτικό τρόπο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις ή αλλαγές από καραμπόλες την ευθύνη του οικονομικού κύκλου αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος θα κατέχει και τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με επικρατέστερο για τη θέση του υπουργού Οικονομικών τον Γιάννη Βαρουφάκη, που θα έχει και αρμοδιότητες στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Αναμένεται επίσης να δημιουργηθεί ένα υπερυπουργείο Ανάπτυξης, όπου πιθανότατα επικεφαλής θα είναι ο Γιώργος Σταθάκης και στο οποίο μάλλον θα μπουν τα υπουργεία Ναυτιλίας, Τουρισμού και Οικονομίας. Το επόμενο υπερυπουργείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα είναι το Εσωτερικών, στο οποίο θα υπάγονται τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, το Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Δημόσιας Διοίκησης. Σε αυτό θα υπαχθεί και το νέο υπουργείο Μετανάστευσης. 

Το όνομα που ακουγόταν έντονα για αυτό το υπουργείο είναι ο Πάνος Σκουρλέτης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι δεδομένη η συμμετοχή του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο κυβερνητικό σχήμα, όπως και του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο υπουργείο Υγείας. Στο υπουργείο Εξωτερικών πηγαίνουν ο Νίκος Κοτζιάς και η Νάντια Βαλαβάνη, με τον Νίκο Χουντή να συζητείται έντονα για ρόλο επί των ευρωπαϊκών θεμάτων. Για το υπουργείο Δικαιοσύνης επικρατέστερο όνομα είναι εκείνο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας γενικής γραμματείας με στόχο την αντιμετώπιση της διαφθοράς με προϊστάμενο τον δικαστικό κ. Νικολούδη. Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων φέρεται να αναλαμβάνει ο Αριστείδης Μπαλτάς. Στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που μετονομάζεται σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης φέρεται να τοποθετείται η Ράνια Αντωνοπούλου ή ο Δημήτρης Στρατούλης. 

Το Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Πάνος Καμμένος με αναπληρωτή τον Θοδωρή Δρίτσα. Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων φέρεται να αναλαμβάνει άλλες τρεις θέσεις υφυπουργών στην κυβέρνηση, παρ’ ότι ο κ. Καμμένος ζητούσε τέσσερις. Τα ονόματα των στελεχών των ΑΝΕΛ που ακούγονται για θέση υφυπουργού είναι ο Τέρενς Κουίκ, που δεν εξελέγη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας και δύο γυναικών, της Έλενας Κουντουρά και της Σταυρούλας Ξουλίδου. 

Το ποια ακριβώς υφυπουργεία θα αναλάβουν μένει να διευκρινιστεί τις επόμενες ώρες. Υπουργός Επικρατείας τοποθετείται ο Νίκος Παππάς, ενώ για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ακούγεται έντονα το όνομα του Νίκου Ξυδάκη. 

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.