Σελίδες

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...

ΑΚΑΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΟΨ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ στη Β' Θεσσαλονίκης




Του Σταύρου Ακαλίδη 

 Η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης, έφτασε για όλους. Για τις πολιτικές δυνάμεις και γι΄ αυτά που έχουν κάνει ή αυτά που υπόσχονται και λένε ότι θα κάνουν. Αλλά έφτασε και η ώρα της αλήθειας για τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα, ατομικά. 

Γιατί είναι η ώρα της ευθύνης, ιστορικής ευθύνης, που θα καθορίσει τη μοίρα του τόπου μας, για τις επόμενες δεκαετίες. Η χώρα οδηγήθηκε σε πρόωρες εκλογές, με ευθύνη της αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητής της πολιτικής και δημοκρατικής σταθερότητας σε ολόκληρη την ιστορική του πορεία και ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε δύσκολα χρόνια, προσπάθησε για την αποφυγή αυτών των εκλογών. 

Ως δύναμη ευθύνης, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει μια σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία η οποία να είναι μια δημοκρατία της αποτελεσματικότητας και της ευθύνης για τον Έλληνα πολίτη. Το διακύβευμα των εκλογών είναι συνολικά η εθνική στρατηγική και η εθνική προοπτική, η προστασία των θυσιών και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού, η ολοκλήρωση της εξόδου από το Μνημόνιο και την κρίση, το άνοιγμα της νέας σελίδας που θα βλέπει προς το μέλλον. 

Γιατί αλίμονο αν ανοίξουμε μια εικονικά νέα σελίδα που θα βλέπει προς το παρελθόν, όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία, που προσπαθεί να εκφοβίσει τον λαό μας με εκβιαστικά διλλήματα ή όπως προσπαθεί να τον εφησυχάσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την αλλοπρόσαλλη και αντιφατική του πολιτική, που στερείται ουσιαστικό προγραμματικό λόγο για τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία και οικονομία. 

Έφτασε η ώρα της αλήθειας λοιπόν. Γιατί ενώ έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, το καλύτερο διεθνώς, γιατί ενώ έχουμε μετά από έξι χρόνια ύφεσης, θετικό ρυθμό ανάπτυξης που για το 2014 φαίνεται πως θα κλείσει από 1,2% έως 1.4% του ΑΕΠ, γιατί ενώ έχουμε ανακεφαλαιοποιημένες και ισχυρές Τράπεζες, γιατί ενώ έχουμε αναδιαρθρωμένο χρέος, γιατί ενώ αρχίζουμε και μειώνουμε σιγά - σιγά την ανεργία με θετικό ισοζύγιο απασχόλησης, γιατί τότε έχουμε πρόβλημα; 

Γιατί έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας. Το πρόβλημα είναι η συνέχεια ή η ασυνέχεια του κράτους. Ένα σοβαρό, κανονικό κράτος χαρακτηρίζεται πρώτα απ΄ όλα από συνέχεια, δεσμεύεται και εκπροσωπείται από τις Κυβερνήσεις του, άσχετα από το κομματικό τους σήμα. Όταν μπαίνουν υπογραφές αυτές έχουν βαρύτητα και χρονικό ορίζοντα και πρέπει να τηρούνται. 

Το Μνημόνιο πρέπει να πάψει να υπάρχει ως ένας ασφυκτικός κλοιός μαζί με την τρόικα. Άρα πρέπει να πάμε σε μια νέα σελίδα: στην προληπτική πιστωτική γραμμή, η οποία είναι πολύ πιο χαλαρή, πολύ πιο πρόσφορη ώστε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της ως παραγωγικός μηχανισμός, να δώσει στον εαυτό της, τη δυνατότητα μιας ανταγωνιστικότητας και μιας ανάπτυξης που θα δώσει δουλειές, ελπίδα, προσδοκίες και θα καλύψει το χαμένο έδαφος. Με έμφαση στην πραγματική οικονομία, στην παραγωγή, στην ανταγωνιστικότητα, στην καινοτομία, στις επενδύσεις, στην απασχόληση και στην κοινωνική συνοχή, στην προστασία των ευπαθών ομάδων και στη σταδιακή αποκατάσταση των εισοδημάτων. Ο ρόλος και ο στόχος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι να είναι το τρίτο κόμμα, να λάβει την τρίτη εντολή. 

Θα ήταν τραγικό η τρίτη εντολή να δοθεί στους εκπρόσωπους του νεοναζισμού και του φασισμού ή σε πολιτικά μορφώματα χωρίς κανένα πολιτικό ή ιδεολογικό στίγμα, κόμματα ευκαιρίας, της στιγμής, όπως το ΠΟΤΑΜΙ τώρα, ή η ΔΗΜΑΡ, η Δημιουργία Ξανά κλπ, στις προηγούμενες εκλογές. Στο ΠΑΣΟΚ κρατάμε ψηλά την ευθύνη και το εννοούμε. 

* Ο κ. Σταύρος Ακαλίδης είναι Πολιτικός – Διοικητικός Επιστήμονας - Αν. Γραμματέας του Τομέα Οικονομικής Πολιτικής της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ - υποψήφιος βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης 

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.