Σελίδες

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

«Μας έφερε στον γκρεμό ο ΣΥΡΙΖΑ»


Συνέντευξη στην Εφημερίδα 
Κυριακάτικη δημοκρατία

«Ακόμη και αν ο κόσμος είναι θυμωμένος, θα ισοδυναμούσε με τραγωδία, αν όλα όσα καταφέραμε με τεράστιες θυσίες τα χάσουμε σε μια στιγμή» τονίζει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο Σάββας Αναστασιάδης. Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β' Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας τάζει λαγούς με πετραχήλια, δίνοντας ρεσιτάλ ανευθυνότητας, ξεπερνώντας, όπως λέει, και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Κύριε Αναστασιάδη, αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Ν.Δ. Τι πρέπει να κάνει η Ν.Δ. έως την ερχόμενη Κυριακή για να γυρίσει το ματς;

Οι δημοσκόποι κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δουλειά μας. Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να μετράς κυρίως τις αντιδράσεις του κόσμου και να προσαρμόζεις αναλόγως τις θέσεις και τις πολιτικές σου. Φυσικά δεν πιστεύω ότι τα κόμματα που έχουν αρχές και υπηρετούν αξίες θα πρέπει να άγονται και να φέρονται από τις δημοσκοπήσεις. Γι' αυτό θεωρώ ότι η Ν.Δ., που είναι ένα κόμμα αρχών και όχι «διαβολομαζώματα», που, όπως λέει ο λαός μας, έρχεται η ώρα που γίνονται «ανεμοσκορπίσματα», θα πρέπει να συνεχίσει να εκφέρει έναν υπεύθυνο πολιτικό λόγο και να επενδύει στην αλήθεια, με κύριο στόχο όχι την ικανοποίηση των αγανακτισμένων και οργισμένων ψηφοφόρωνν αλλά το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του τόπου και της πατρίδας. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όσοι επενδύουν στην οργή και την αγανάκτηση είναι σαν να παίζουν με ένα μαχαίρι που είναι δίκοπο.

Φοβάστε κι εσείς ότι, αν τελικά επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα οδηγηθεί στον γκρεμό;

Δεν χρειάζεται καν να επικρατήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό με τον πολιτικό ανταρτοπόλεμο που έκανε τόσα χρόνια, επενδύοντας στην οργή και την αγανάκτηση, όπως είπα προηγουμένως. Αποκορύφωμα ήταν το συνταγματικό πραξικόπημα για την εκλογή προέδρου. Ολη αυτή η κατάσταση τους τελευταίους μήνες παρέλυσε τη χώρα και δημιούργησε κλίμα πολιτικής αστάθειας, που είναι πολύ πιθανόν να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Αυτό όμως είναι ο ορισμός του γκρεμού. Κοιτάξτε, μόνο τον Δεκέμβριο η υστέρηση εσόδων λόγω του προεκλογικού κλίματος στέρησε από τον Προϋπολογισμό έσοδα 3 δισ. ευρώ, ροκανίζοντας το πλεόνασμα που δημιουργήσαμε με μεγάλο κόπο. Κοιτάξτε τη διεθνή σκηνή. Εκεί που είχαμε διορθώσει τη διεθνή εικόνα της χώρας, εκεί που μιλούσαν όλοι για επιτεύγματα της Ελλάδας, τώρα γίναμε και πάλι το μεγάλο πρόβλημα, πάλι άρχισαν να μισούν την Ελλάδα και τους Ελληνες. Αυτό είναι ο γκρεμός!

Πολλοί βλέπουν στον Αλέξη Τσίπρα έναν νέο Ανδρέα Παπανδρέου, με ολίγον Τσοβόλα, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα δίνει όλα σε όλους. Συμφωνείτε;

Δεν θέλω να είμαι ισοπεδωτικός. Κάθε πολιτικός έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Ασφαλώς αναγνωρίζω πολλές ομοιότητες στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ο κ. Τσίπρας την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου με τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου τις ευαισθησίες του κόσμου της Αριστεράς, που ήθελε τη δική του δικαίωση. Τότε ο Ανδρέας έδωσε υποσχέσεις του τύπου «Εξω από την ΕΟΚ, έξω από το ΝΑΤΟ», «Εξω οι βάσεις του θανάτου», «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» κ.λπ. Και επειδή δεν τήρησε τίποτα απ' αυτά, έδωσε χρήματα στον κόσμο, εκτοξεύοντας το εξωτερικό χρέος της χώρας από το 28%, που το παρέλαβε, στο 100% επί του ΑΕΠ. Έτσι, απέφυγε την οργή του κόσμου.
Τώρα ο Τσίπρας τάζει λαγούς με πετραχήλια στους αγανακτισμένους ψηφοφόρους, δίνοντας ρεσιτάλ ανευθυνότητας και λαϊκισμού. Και νομίζω ότι εδώ ίσως ξεπερνά τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ομως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την επόμενη μέρα δεν θα έχει να δώσει τίποτα, γιατί η χώρα είναι υπερχρεωμένη. Και τότε θα έλθει αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου. Γι' αυτό μίλησα για δίκοπο μαχαίρι.

Πώς βλέπετε την επαναδραστηριοποίηση του Κώστα Καραμανλή στην προεκλογική μάχη της Ν.Δ.; Θα βοηθήσει;
Ο πρώην πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής, τόνισε και ο ίδιος σε δήλωσή του ότι θα δώσει τη μάχη στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, καθώς όσο ισχυρότερη είναι η Νέα Δημοκρατία τόσο ασφαλέστερο θα είναι και το μέλλον του τόπου.

«Να πείσω τους πολίτες»
Δίνετε μια δύσκολη μάχη στη Β' Θεσσαλονίκης, όπου η Ν.Δ. μπορεί να εκλέξει μόνο έναν βουλευτή. Ποιος είναι ο στόχος σας σε αυτές τις εκλογές;
Στόχος μου είναι να πείσω και τον τελευταίο πολίτη της περιφέρειάς μου ότι πρέπει να σκεφθεί σοβαρά πριν αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις 25 Ιανουαρίου. Πρέπει να γνωρίζει ότι, ακόμη και αν είναι θυμωμένος, θα ισοδυναμούσε με τραγωδία, αν όλα όσα καταφέραμε με τεράστιες θυσίες τα χάσουμε σε μια στιγμή. Οπως επίσης ότι την επομένη των εκλογών καθένας χωριστά θα έχει και την ευθύνη που του αναλογεί.

«Θα παραδεχθούν την κωλοτούμπα»

Είναι τελικά η μάχη μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ μια μάχη μεταξύ δύο κόσμων ή μήπως θα μπορούσαν να συμμαχήσουν για το καλό της χώρας, για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τους δανειστές μας;
Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Αυτή είναι ώρα πολιτικής μάχης και καθένας αγωνίζεται για να κυριαρχήσουν οι απόψεις του. Είμαι όμως σίγουρος, πρώτον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αργά ή γρήγορα θα πληρώσει βαρύ πολιτικό τίμημα γιατί προκάλεσε χωρίς λόγο εκλογές και, δεύτερον, ότι θα αναγκαστεί και δημόσια να παραδεχθεί αυτά που ανεπίσημα επιβεβαιώνει στους Ευρωπαίους συνομιλητές του, δηλαδή την κωλοτούμπα. Αν δεν το κάνει, μπορεί να το πληρώσει η χώρα.

Νίκος Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.