Σελίδες

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ... ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ.



Γεννήθηκε στη Δράμα από ποντιακή οικογένεια και σπούδασε ιατρική στην Αθήνα (δεύτερος εισακτέος). Ο πατέρας του διετέλεσε δάσκαλος και κατόπιν δικαστής και η μητέρα του δασκάλα. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό και συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ όπου εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας UCLA, 

Ως συνερευνητής του Dennis Slamon συμμετείχε στην ανακάλυψη καινοτόμων βιολογικών φαρμάκων για τον καρκίνο του μαστού (herceptin, avastin). Έχει περίπου 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Μετά από 15ετή παραμονή επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα με σκοπό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Έλληνες συμπατριώτες του και να λάβουν τα 4 παιδιά του ελληνική παιδεία.

Παρακολουθεί ασθενείς στο ιατρείο του και στο ιατρικό διαβαλκανικό κέντρο.
Έχει τιμήσει την Ελλάδα με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια ογκολογικά συνέδρια (Ευρωπαικές χώρες, ΗΠΑ , Ιαπωνία , Κίνα, Νότια Αφρική). Εχει δώσει πολλές ενημερωτικές ομιλίες σε συλλόγους καρκινοπαθών καθώς και σε άλλους πολιτιστικούς συλλόγους.


Κατά την παραμονή του στην Αμερική συμμετείχε στο ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα της Παιδείας έχοντας μόνιμη εκπομπή με θέμα την ετυμολογία των ελληνικών λέξεων της αγγλικής γλώσσας. Επιπλέον ήταν συνεκδότης του ελληνικού περιοδικού «ΥΠΕΡ» στο Λος Άντζελες. Αρθρογραφούσε για θέματα εθνικού και πολιτιστικού περιεχομένου και συμμετείχε σε επιτροπές lobbying της ομογένειας, υπερασπιζόμενος τα εθνικά θέματα.


Πρόσφατα αποφοίτησε από τη σχολή κλασικής φιλολογίας του ΑΠΘ και συνεχίζει τις ανθρωπιστικές σπουδές του στο μεταπτυχιακό της φιλοσοφικής. Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή και μεταφράσεις λατινικών και αρχαίων Ελληνικών έργων (Διαρκώς, Κάτουλλος-ποιήματα, Πινδάρου Γνώμες). 


Είναι εθελοντής ιατρός σε αθλητικά σωματεία και χορηγός του κέντρου απεξάρτησης ΙΘΑΚΗ. Εχει μαύρη ζώνη στο τζούντο και ανήκει στην ομάδα τζούντο του ΗΡΑΚΛΗ. 


Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου συνεισφέροντας με τις δυνάμεις και τις γνώσεις του στην προσπάθεια για μια ανοικτή, δίκαια κοινωνία, με ισονομία, χωρίς ανισότητες και για ένα αξιοπρεπές κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.