Σελίδες

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ : 3ο ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...


Τη βεβαιότητά της πως το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη θα είναι τελικά το τρίτο κόμμα και θα αναγκάσει το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να συνεννοηθούν για την εφαρμογή κοινής πολιτικής σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους της Ελλάδας για το χρέος, εξέφρασε η υποψήφια βουλευτής του κόμματος στη Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στην Βεργίνα Τηλεόραση.

«Πρέπει να καθίσει και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι και να πάρουμε κοινή θέση για το χρέος. Δεν υπάρχουν Δεξιές και Αριστερές λύσεις, υπάρχουν λύσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η κ. Μάρκου ανέφερε μεταξύ άλλων πως πρέπει να υπάρξει νέο παραγωγικό μοντέλο στη χώρα και να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις και στους νέους ανθρώπους. «Η λύση δεν είναι τα δανεικά γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερο εθνικό θέμα από την οικονομική εξάρτηση της πατρίδας μας. Τα ουσιαστικά και εθνικά θέματα της πατρίδας μας δεν μπορούμε να τα λύσουμε. Πρέπει να βοηθήσουμε τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση. Να τους δώσουμε κίνητρα. Να μειωθεί για παράδειγμα το κόστος του ρεύματος και της ασφάλισης. Η ασφάλιση να πηγαίνει ανάλογα με τους τζίρους. Δεν είναι δυνατό ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη να πληρώνει τα ίδια ασφάλιστρα με ένα κατάστημα στα Κουφάλια» είπε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενη στα προβλήματα της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, στην οποία είναι υποψήφια σημείωσε: «Τα προβλήματα της δεύτερης περιφέρειας του νομού είναι πολλά. Έκλεισε η ΑΓΝΟ και οι γαλακτοπαραγωγοί έμειναν απλήρωτοι, όπως απλήρωτοι έμειναν και οι εργαζόμενοι. Το ίδιο συμβαίνει και με την βιομηχανική ζώνη «φάντασμα» στη Σίνδο και στο Καλοχώρι. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια επιχείρηση μετά την άλλη. Σε όλη τη Β’ Θεσσαλονίκης τα ποσοστά ανεργίας είναι υψηλά. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως δίνονται χρήματα για να ανοίξουν οι νέοι μπαράκια και δεν δίνονται κίνητρα στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Όλες οι κυβερνήσεις έλεγαν ότι θα μας σώσει ο πρωτογενής τομέας αλλά το κράτος δεν τον έσωσε τελικά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.