Σελίδες

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ερώτηση του Σάββα Αναστασιάδη στη Βουλή για το ΑΓΝΟ.



Ο Βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα προβλήματα στην γαλακτοβιομηχανία «ΑΓΝΟ, ήταν κοντά στους εργαζομένους, ενώ είχε φέρει το όλο ζήτημα στη Βουλή με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης (8 Ιανουαρίου 2013)

Ο Βουλευτής είχε πει τότε εκτός των άλλων για τις βαριές επιπτώσεις που θα είχε στην τοπική κοινωνία και οικονομία του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης (όπου βρίσκεται η μονάδα) ενδεχόμενο λουκέτο της ΑΓΝΟ, ενώ ρωτούσε τους συναρμόδιους υπουργούς σχετικά με την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας  και τα δικαιώματα των  τριακοσίων εβδομήντα εργαζομένων στην εταιρεία. Σήμεραεπανέρχεται και στηρίζει τους 370 πρώην εργαζόμενους στηγαλακτοβιομηχανία «ΑΓΝΟ», με νέα του Ερώτηση καθώς γνωρίζει ότι έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο με σημαντικές κοινωνικές προεκτάσεις που επηρεάζουν τόσο τους ίδιους, όσο και τις οικογένειές τους και την ευρύτερη περιοχή.
Αυτή τη φορά ο Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό  Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση να ενταχθούν οι 370 πρώην εργαζόμενοι στην ΑΓΝΟ σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην παγκοσμιοποίηση, το οποίο παρέχει στήριξη σε άτομα που χάνουν τη θέση εργασίας τους. Έχουν γίνει αντίστοιχες προσπάθειες ένταξης που αφορούσαν  σε απολυμένους, όπως οι απολυμένοι της Sprider Stores, του ομίλου ALDI, της Nutriart- Κατσέλης  κ.α.
Προς τον κ. Υπουργο:


Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Ιωάννη Βρούτση


Θέμα:
Πρώην εργαζόμενοι στην Γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ – Ένταξη σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση




Η γαλακτοβιομηχανία «ΑΓΝΟ» υπήρξε μια εκ των σημαντικότερων βιομηχανιών της βόρειας Ελλάδας. ’ρχισε να δραστηριοποιείται το 1950 στηρίζοντας την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή όλης της περιοχής. Ξεκίνησε ως συνεταιριστική ένωση αγελαδοτρόφων Θεσσαλονίκης, ενώ το 2003 λόγω χρεών μεταβιβάστηκε στην εταιρεία «ΚΟΛΙΟΣ» από την ΑΤΕ.

Τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε συνεχή πτωτική πορεία με αποτέλεσμα να οδηγηθεί αρχικά στο πάγωμα λειτουργίας και με την 17980/2014 απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης σε πτώχευση.
Η πτώχευση της γαλακτοβιομηχανίας «ΑΓΝΟ» οδήγησε περί τους 370 εργαζομένους στην ανεργία.
Επειδή, οι ως άνω αναφερόμενοι πρώην εργαζόμενοι της «ΑΓΝΟ» έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο με σημαντικές κοινωνικές προεκτάσεις που επηρεάζουν τόσο τους ίδιους, όσο και την ευρύτερη περιοχή
Επειδή, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην παγκοσμιοποίηση παρέχει στήριξη σε άτομα που χάνουν τη θέση εργασίας τους
Επειδή έχουν γίνει αντίστοιχες προσπάθειες ένταξης που αφορούσαν  σε απολυμένους, ενδεικτικά αναφέρονται οι απολυμένοι της Sprider Stores, του ομίλου ALDI, της Nutriart-Κατσέλης  

Ερωτώται ο αρμόδιος υπουργός:
1. Πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τους απολυμένους της «ΑΓΝΟ»;

2. Προτίθεστε να αιτηθείτε την ένταξή τους σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην παγκοσμιοποίηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.