Σελίδες

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 27 & 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ( ΕΙΚΟΝΕΣ )



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την δέουσα λαμπρότητα και τις καθιερωμένες επετειακές εκδηλώσεις εορτάστηκαν η 27η και 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Λαγκαδά, ημέρες ιστορικής μνήμης για τον τόπο μας και όλη την χώρα.

Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου, διπλής εορτής για την πόλη του Λαγκαδά στην μνήμη του συμπολιούχου Αγίου Νέστορος και της επετείου απελευθέρωσης του Λαγκαδά, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιότατων Αρχιερέων Νειλουπόλεως κ.κ. Γενναδίου, Ηλιουπόλεως κ.κ. Θεοδώρου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου,  Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου, Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θερμών κ.κ. Δημητρίου και Αμορίου κ.κ. Νικηφόρου καθώς και του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.

Με το πέρας και της επίσημης δοξολογίας για τα ελευθέρια της πόλης μας, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον καθηγητή Λατινόπουλο Θωμά, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην απελευθέρωση του Λαγκαδά το 1912 από τον τουρκικό ζυγό και το 1944 από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής. Γεγονότα ανδρείας και αυτοθυσίας των ηρώων του τόπου μας που μας κληροδοτούν μια ιερή υποχρέωση μνήμης και υπερηφάνειας.

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου, τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Ιωάννη και στην συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων ηρώων της πόλης του Λαγκαδά.
Ακολούθησε η παρέλαση της μαθητικής νεολαίας με την συμμετοχή αντιπροσωπειών από σχολικές μονάδες Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Φιλαρμονικών του Δήμου μας.

Αντίστοιχες επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας. 

Φέτος για πρώτη φορά στους χώρους των παρελάσεων δεν υπήρχαν εξέδρες επισήμων, ενώ δεν ακολούθησε και η καθιερωμένη δεξίωση στα δημοτικά καταστήματα, καθώς αποφασίστηκε η κατάργησή τους από την νέα διοίκηση του Δήμου.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.