Σελίδες

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ




Με την μεγάλη ανταπόκριση κτηνοτρόφων του Δήμου Λαγκαδά αλλά και όμορων Δήμων, ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο Λαγκαδά, ο κύκλος των ενημερωτικών ημερίδων με θέμα την «Αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες σε αυτή την πρώτη πρωτοβουλία της Διοίκησης για τον ευαίσθητο τομέα της κτηνοτροφίας.

Tο Γραφείο Γεωργικής και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Καραγιάννης, έχει ξεκινήσει την λειτουργία του στον Δήμο Λαγκαδά, προκειμένου να υπάρχει συνεχής διαβούλευση και ουσιαστική στήριξη των παραγωγών της περιοχής μας.

Έχουν ήδη προγραμματιστεί ραντεβού του ίδιου, όπως ενημέρωσε, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για την προώθηση του αιτήματος απόδοσης αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους των οποίων το ζωικό κεφάλαιο έχει πληγεί από τον καταρροϊκό πυρετό, αλλά και το ζήτημα απώλειας ενίσχυσής τους από την μείωση επιλέξιμων βοσκοτόπων.

Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους ειδικούς επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι και συνεχάρησαν την Διοίκηση για τα σωστά αντανακλαστικά της να ανταποκριθεί τόσο άμεσα και ενώ το πρόβλημα της ασθένειας, βρίσκεται στην εξέλιξή του.

Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Νεκτάριος Γιαδίνης, αναφέρθηκε στα συμπτώματα του καταρροϊκού πυρετού και στις μεθόδους διάγνωσής του, προβάλλοντας εικόνες με αναγνωριστικά σημάδια της ασθένειας.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ Γεώργιος Αρσένος, έδωσε έμφαση κυρίως στην πρόληψη και την διαχείριση του προβλήματος, ενώ ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις των κτηνοτρόφων προς τους ειδικούς επιστήμονες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Ιωάννης Ταχματζίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Ελλάδος Γιώργος Κεφαλάς.

Οι ημερίδες για τον καταρροϊκό πυρετό θα συνεχιστούν περιφερειακά για την ενημέρωση των Δημοτών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λαγκαδά. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά και από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.