Σελίδες

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Εξι νέα πρόσωπα θα στελεχώσουν τις αντιδημαρχίες


Τρεις παλιούς και τρεις νέους δημοτικούς συμβούλους επέλεξε να ορίσει ως αντιδημάρχους του ο νέος δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης. Οι τρεις εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι (Κομμάτας, Στόιος και Κεμαλμάς) ήταν αυτοί που σήκωσαν το… βάρος της παράταξης ως αντιπολίτευση για τρεισήμισι χρόνια, ενώ οι τρεις νέοι δημοτικοί σύμβουλοι (Ανδρεάδου, Τζιαμπάζης και Σάμου), μπορεί να μην διαθέτουν την εμπειρία της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουν όμως επιστημονική κατάρτιση, γνώσεις και διάθεση για δουλειά.
Με τις επιλογές του αυτές ο Γ. Καραγιάννης θέλησε να δείξει πως στόχος του δεν ήταν να ικανοποιήσει τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις συμβούλων που επιθυμούσαν μια θέση αντιδημάρχου, αλλά να επιλέξει άτομα που διαθέτουν κύρος, είναι αγαπητά στην κοινωνία (υψηλή σταυροδοσία), διαθέτουν επιστημονική κατάρτιση και κυρίως «φρέσκα» πρόσωπα που δεν έχουν ασκήσει διοίκηση κατά το παρελθόν.
Να τονίσουμε πως από τους έξι αντιδήμαρχους, οι τρεις θα είναι άμισθοι (Κομμάτας, Κεμαλμάς και Ανδρεάδου), καθώς οι δύο πρώτοι λαμβάνουν σύνταξη δημοσίου, ενώ η κ. Ανδρεάδου επέλεξε να λαμβάνει μόνο τον μισθό της υπηρεσίας της. Σύμφωνα με τον νόμο, δεν προβλέπεται διπλομισθία για τους αντιδημάρχους που είναι παράλληλα εργαζόμενοι στο δημόσιο ή συνταξιοδοτούνται από αυτό, ενώ από τους έξι αντιδημάρχους του δήμου Λαγκαδά δικαιούνται αντιμισθίας μόνοι οι τέσσερις. Με τις επιλογές του αυτές, ο Γ. Καραγιάννης εξοικονομεί τουλάχιστον 1.400€ το μήνα (όσο ο μισθός του αντιδημάρχου), καθώς δεν θα αμείβεται από τον δήμο ένας ακόμη αντιδήμαρχος.
 
ΚΕΜΑΛΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο Γιώργος Κεμαλμάς κατάγεται από το Ζαγκλιβέρι και ασχολείται από το 1998 με την τοπική αυτοδιοίκηση. Το 2006 υπήρξε διεκδίκησε τον πρώην δήμο Καλινδοίων, ενώ το 2010 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Λαγκαδά με την παράταξη του Γ. Καραγιάννη. Στις πρόσφατες εκλογές έλαβε 696 σταυρούς, έναντι 758 σταυρών που είχε λάβει στις εκλογές του 2010. Αναλαμβάνει την τοπική αντιδημαρχία δημοτικών ενοτήτων Κορώνειας - Καλινδοίων και θα είναι άμισθος αντιδήμαρχος, καθώς λαμβάνει σύνταξη του δημοσίου.
ΚΟΜΜΑΤΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Ο 54χρονος απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας κατάγεται από το Βασιλούδι και έλαβε τους περισσότερους σταυρούς από όλες τις παρατάξεις (1.365). Αναλαμβάνει την πιο δύσκολη αποστολή, που είναι η αντιδημαρχία οικονομικών και μάλιστα στην πιο δύσκολη οικονομική περίοδο όλων των εποχών. Κυρίαρχα ζητούμενα η διαφάνεια, η στήριξη της τοπικής οικονομίας και η στήριξη των δημοτών που έχουν περισσότερη ανάγκη. Όλα ξεκινούν και καταλήγουν στα οικονομικά. Σίγουρα η πιο δύσκολη αποστολή. Παράλληλα, η αντιδημαρχία που αναλαμβάνει έχει να κάνει με τη σωστή οργάνωση και λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών, ενώ ο κ. Κομμάτας θα είναι και αναπληρωτής δημάρχου.

ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ
Η 39χρονη οικογενειακή γιατρός με καταγωγή από το Καρτεραί ασχολείται για πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Στις πρόσφατες εκλογές εκλέχτηκε δεύτερη σε σταυρούς από την παράταξη του Γ. Καραγιάννη, λαμβάνοντας 1.054 ψήφους - αριθμός ρεκόρ για πρωτοεμφανιζόμενο σύμβουλο. Από το 2012 υπηρετεί στο κέντρο υγείας Λαγκαδά, εξυπηρετώντας παράλληλα τα χωριά Κολχικό, Δρακόντιο, Ανάληψη, Καρτεραί και Δορκάδα και είναι επιμελήτρια στο ΕΣΥ Λαγκαδά. Ορίστηκε αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και είναι άμισθη αντιδήμαρχος, καθώς επέλεξε να κρατήσει τον μισθό της υπηρεσίας της.

ΣΤΟΙΟΣ ΗΛΙΑΣ
Ο 48χρονος ιδιωτικός υπάλληλος ασφαλιστικού γραφείου Ηλίας Στόιος κατάγεται από την Ασσηρο και πρωτοασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση το 2010, όπου και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γ. Καραγιάννη με 728 σταυρούς. Στις πρόσφατες εκλογές έλαβε 720 σταυρούς και εκλέχτηκε πρώτος σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Ασσήρου. Αναλαμβάνει την αντιδημαρχία καθαριότητας, περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας. Πρόκειται για μια δύσκολη αντιδημαρχία με τρία διαφορετικά αντικείμενα: την καθημερινή καθαριότητα, τα θέματα περιβάλλοντος και την πολιτική προστασία. Ο Ηλίας Στόιος, λόγω της καταγωγής του από την Ασσηρο, είναι ίσως ο πιο αρμόδιος σύμβουλος για να ασχοληθεί με τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ένα θέμα που αποτελεί την «καυτή πατάτα» της διοίκησης.

ΤΖΙΑΜΠΑΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Η ανακοίνωση του ονόματος του Θ. Τζιαμπάζη για την αντιδημαρχία τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς το όνομα του ακούγονταν εδώ και πολύ καιρό για την εν λόγω θέση. Ο Θ. Τζιαμπάζης είναι 40 χρονών, διατηρεί τεχνικό γραφείο στην πόλη του Λαγκαδά, είναι πρόεδρος του συλλόγου διπλωματούχων μηχανικών του δήμου Λαγκαδά και συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες σχετικές με τον αθλητισμό και το περιβάλλον. Είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Γ. Καραγιάννη και ίσως ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει μία από τις δυσκολότερες αντιδημαρχίες. Στις πρόσφατες εκλογές έλαβε 811 σταυρούς και ήρθε δεύτερος σε ψήφους σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Λαγκαδά από την παράταξη του Γ. Καραγιάννη (πρώτος ο Αλκης Αστερίου με 872 σταυρούς). Ένα δύσκολο πόστο για τον Θ. Τζιαμπαζη, αφού η τεχνική υπηρεσία είναι το «βαρύ πυροβολικό» του Δήμου Λαγκαδά, όμως υστερεί σε προσωπικό.  Στόχος η μεγάλη παραγωγικότητα σε έργα, η ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το δήμο Λαγκαδά και σίγουρα η καθημερινότητα του δημότη.


ΧΡΥΣΑ ΣΑΜΟΥ
Η 44χρονη δημοσιογράφος από το Σοχό ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση στις πρόσφατες εκλογές, όπου και έλαβε 899 σταυρούς. Πανελληνίως έγινε γνωστή μέσα από την ομογενειακή εκπομπή της ΕΤ3 «Διασπορά», όπου εργαζόταν μέχρι και το κλείσιμο της. Μέσα από τις εκπομπές της ανέδειξε τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα περιοχών της Ελλάδας, αλλά και τα προβλήματα, τη ζωή και τις δράσεις των Ελλήνων που ζουν ανά την υφήλιο. Ανέλαβε την τοπική αντιδημαρχία δημοτικών ενοτήτων Σοχού - Βερτίσκου ως έμμισθη αντιδήμαρχος και παράλληλα θα ασχολείται και με τα πολιτιστικά του δήμου.

Οι υπόλοιπες θέσεις

Πέραν των έξι αντιδημάρχων, υπάρχουν πέντε ακόμη έμμισθες θέσεις που δεν ακόμη επισήμως ανακοινωθεί τα ονόματα που θα τις στελεχώσουν: Πρόκειται για την θέση του προέδρου της ΔΕΥΑ Λαγκαδά, όπου ακούγεται ως επικρατέστερος ο Ηλίας Τζαγγάνας από την Ξυλόπολη που διετέλεσε πρώην πρόεδρος ΔΕΥΑ Λαχανά. Για τη θέση του προέδρου των Λουτρών έχει «κλείσει» το όνομα του Δημήτρη Μαρκού, συνταξιούχου υπάλληλου του δήμου Λαγκαδά. Για τη θέση του προέδρου της ΔΗΚΕΛ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το άτομο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη θέση τουπροέδρου της ΥΚΠΑΑΠ. Τέλος, έμμισθη είναι και η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, που η εκλογή του θα γίνει με μυστική ψηφοφορία από το σώμα, ενώ άμισθες είναι οι θέσεις του αντιπροέδρου και γραμματέα δημοτικού συμβουλίου. Λιγότερο ενδιαφέρον έχουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις δύο επιτροπές οικονομικών και ποιότητας ζωής, στις οποίες είθισται να προεδρεύει ο δήμαρχος, ενώ τα μέλη που θα τις στελεχώσουν εκλέγονται και αυτά με μυστική ψηφοφορία.

www.lagadas.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.