Σελίδες

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΛΗΣ ΣΤΟ ΣΟΧΟ , ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ



Το φεστιβάλ πάλης με λάδι που έγινε σε ορεινή περιοχή του δήμου Λαγκαδά στο χωριό Σοχός στο διάστημα από 28 έως 30 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή έξι αθλητών από Ανδριανούπολη όπως και άλλων αθλητών από Βουλγαρία και Σκόπια.

Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Λιτής και Ρεντίνας Ιωάννης, η βουλευτής των ΑΝΕΛ από την Β΄περιφέρεια Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην δήμαρχος Σοχού) και υπεύθυνος για θέματα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Θεοφάνης Παπάς και ο δήμαρχος Λαγκαδά Καραγιάννης Ιωάννης πήραν τις θέσεις τους ανάμεσα στους θεατές και έκατσαν στους επίσημους μαζί με τον πρόξενο Μπιλτεκίν.


Στην ομιλία που έκανε ο Μητροπολίτης Ιωάννης στο πανηγύρι που συνέπεσε χρονικά με την σημαντική για την ελληνοορθόδοξη εκκλησία γιορτή των Αγίων Αποστόλων, τόνισε την σημασία της μέρας και είπε το «καλώς ορίσατε» στον πρόξενο Τογρούλ Μπιλτεκίν.
«Εδώ δεν υπάρχουν εθνικότητες, υπάρχει ειρήνη, φιλία, αδερφοσύνη και ευγενής άμιλλα» είπε χαρακτηριστικά.


Χειροκρότημα απέσπασαν και τα λόγια του πρόξενου Τουγρούλ Μπιλτεκίν που είπε πως «Κατά την διάρκεια των αγώνων δεν υπάρχουν εθνικότητες, υπάρχει ειρήνη, φιλία, αδερφοσύνη και ευγενής άμιλλα. Τρίτη φορά παρακολουθώ τους αγώνες πάλης στον Σοχό. Βλέπω πως κάθε χρόνο οι αγώνες είναι ακόμη πιο ωραίοι».

Πηγη tourkikanea.gr/ΦΩΤΟ Birlik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.