Σελίδες

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ , Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ







Ημέρα μεγάλης γιορτής για την πόλη του Λαγκαδά προς τιμήν της Πολιούχου και Προστάτιδος του Αγίας Παρασκευής. Το βράδυ της 25ης Ιουλίου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντων των Μητροπολιτών Ελλασόνας κ.κ. Χαρίτωνα, Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, του Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη.
Στην συνεχεία, με την συμμετοχή των συμπολιτών μας, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου μας και τιμητικού αγήματος του Στράτου το οποίο και απέδωσε τις πρέπουσες τιμές και εκπροσώπων των Πολιτιστικών φορέων της επαρχίας μας ενδεδυμένους με τις παραδοσιακές τους στολές, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Θαυματουργού Εικόνος και του Σεπτού Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής εντός της πόλεως, ενώ στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά τελέσθηκε η Αρτοκλασία.
Ανήμερα της εορτής 26/7, τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό παρουσία και των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ. Θεόκλητου και του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου.
Στην συνέχεια, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος τέλεσε τον Αγιασμό του Αγιάσματος της Αγίας Παρασκευής δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό, καθώς και τα εγκαίνια της ανακαινισμένης κεντρικής αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου του Ναού, η οποία και είναι αφιερωμένη στον Άγιο Κόσμα τον Αιτωλό.
Ακολούθησε ομιλία του με κεντρικό Θέμα τον Άγιο Κόσμα τον Αιτωλό.
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησαν την μνήμη της Αγίας Παρασκευής και στις Δημοτικές  Κοινότητες Κολχικού και Λαγυνών, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Βασιλουδίου, Κριθιάς και  Κρυονερίου, με την διοργάνωση λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.