Σελίδες

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Αθλητισμός και τα "μυαλά στα Κάγκελα ... " . Άρθρο του Στάθη Γεωργιάδη


Έχουμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο για τα οφέλη που παρέχει ο αθλητισμός στη νεολαία και γενικότερα σε όλο τον κόσμο. Θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι ο αθλητισμός είναι κάτι περισσότερο από ψυχαγωγία. Έχει την δυνατότητα εκτός των άλλων να βελτιώνει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, να προάγει την εκπαίδευση και να διευρύνει τους ορίζοντες τους. Παράλληλα όμως δημιουργεί θέσεις εργασίας, ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη , δίνει «γροθιές» στο ρατσισμό, έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά τα ναρκωτικά και μειώνει την εγκληματικότητα. 

Διδάσκει το ομαδικό πνεύμα και λειτουργία, την ήττα με αξιοπρέπεια, το ότι η νίκη είναι πολλές φορές εφήμερη, αλλά κυρίως διδάσκει τη σημασία της πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς για να μπορέσεις να πετύχεις τους όποιους στόχους και να έχεις. Το ποδόσφαιρο από τη μεριά του, όσο κι αν δεν το θέλουν κάποιοι, είναι το άθλημα που ανοίγει νέους δρόμους για τη βελτίωση της ζωής πολλών ανθρώπων. 

Σε κάποιες χώρες λειτουργεί ούτως ώστε να μην εγκαταλείπουν τα παιδιά το σχολείο. Σε άλλες πάλι, σωματεία και ποδοσφαιριστές λειτουργούν αποτρεπτικά για την αύξηση της βίας μέσα από οργανωμένες καμπάνιες. Με τον ίδιο τρόπο σε άλλες χώρες το ποδόσφαιρο συμβάλλει στη μείωση της εξάπλωσης ασθενειών. Είναι πολλά τα παραδείγματα όπου το ποδόσφαιρο λειτούργησε ω ς πρεσβευτής ανάμεσα σε αντιμαχόμενες πλευρές και τελικά επήλθε η καλύτερη λύση. 

Ο αθλητισμός ,φίλοι μου, είναι ανθρώπινο δικαίωμα και ιδανικό εργαλείο μάθησης. Ένα αθλητικό γεγονός ή ένας αγώνας ποδοσφαίρου είναι βέβαιο ότι δεν θα φέρουν την ευτυχία στον άνεργο που δεν έχει τα «προς το ζην». Μπορεί όμως μέσα στην χαρά και τον θρίαμβο, στον πόνο και την ήττα, να αποτελέσει ένα «εργαλείο» για να γίνει ο «μικρόκοσμός» μας καλύτερος. 

Στάθης Γεωργιάδης, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαγκαδά με τον Γιάννη Καραγιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.