Σελίδες

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

O ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ , ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 17-26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Τυρί, κρασί και μέλι... κατακτούν τη γερμανική αγορά


Άνοιγμα στη γερμανική αγορά, με την προώθηση τοπικών προϊόντων που παράγουν οικογενειακές επιχειρήσεις της περιοχής, όπως τυρί, μέλι, κρασί και ούζο, επιχειρούν και φέτος μικρομεσαίοι επιχειρηματίες του Λαγκαδά.

Της Φανής Σοβιτσλή

Με τη συμμετοχή τους στη διεθνή έκθεση αγροτικών προϊόντων του Βερολίνου “Πράσινη Εβδομάδα”, που ανοίγει στις 17 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 26 του μήνα, φιλοδοξούν να εξασφαλίσουν νέες εμπορικές συμφωνίες, εξάγοντας αγαθά που έχουν ήδη απήχηση στην ελληνική αγορά.
Πρόκειται για το “Περιβόλι του Βορρά”, που για τρίτη συνεχή φορά θα φιλοξενηθεί στην έκθεση, παρουσιάζοντας εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα που παράγονται στον Λαγκαδά. Δημοφιλή προϊόντα και για τους γερμανούς καταναλωτές αναδεικνύονται το κασέρι Σοχού και το γιαούρτι Δορκάδας, τα οποία μάλιστα οι παραγωγοί θα κερνούν, μεταξύ άλλων, στους επισκέπτες που θα βρεθούν στο περίπτερο. Οι παραγωγοί του Λαγκαδά, αρωγός των οποίων είναι οικείος δήμος που φρόντισε από πέρυσι να κάνει τις σχετικές επαφές, είναι η μοναδική συμμετοχή από τη Θεσσαλονίκη στην έκθεση “Πράσινη Εβδομάδα” του Βερολίνου, ενώ η πρωτοβουλία αυτή άνοιξε τον δρόμο για τη συμμετοχή και άλλων ελληνικών αποστολών στην έκθεση. “Η επιμονή της διοίκησης του δήμου Λαγκαδά για την προώθηση τοπικών προϊόντων σε αγορές και επιχειρήσεις του εξωτερικού άνοιξε φέτος τον δρόμο και σε άλλες ελληνικές αποστολές στην ετήσια έκθεση του Βερολίνου, σε μια προσπάθεια για εξωστρέφεια και ανάπτυξη”, τόνισε ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης,
Η συμμετοχή ελληνικών αποστολών στην ετήσια έκθεση του Βερολίνου τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του ΕΟΤ, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο. Το ελληνικό περίπτερο που θα περιλαμβάνει όλες τις συμμετοχές της χώρας μας (θέση hall 1.2- stand 108) φιλοδοξεί να ξεχωρίσει ανάμεσα σε περισσότερους από 1.650 εκθέτες από 67 συνολικά χώρες, με την προοπτική ανάπτυξης της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων και των παραγωγών που θα λάβουν μέρος.

ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕΦ
Ξεχωριστή αναμένεται ότι θα είναι στη φετινή διοργάνωση η παρουσία της διάσημης ελληνοαμερικανίδας σεφ Νταϊάν Κόχυλα, η οποία και θα είναι η “οικοδέσποινα” δύο σημαντικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της διεθνούς διοργάνωσης. Την πρώτη μέρα της έκθεσης, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, από τις 12 μ. έως και τις 2 μ.μ., στα επίσημα εγκαίνια της ελληνικής συμμετοχής, και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στην εκδήλωση “Come & taste Greece”, η διάσημη σεφ θα δημιουργήσει ξεχωριστά ελληνικά πιάτα με πηγή έμπνευσης τα προϊόντα των επιχειρήσεων και των παραγωγών που θα συμμετέχουν. Και οι δύο εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό, ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα, να δοκιμάσουν γεύσεις της πατρίδας μας, αλλά και να ενημερωθούν από την Νταϊάν Κόχυλα για την ελληνική μεσογειακή διατροφή.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.