Σελίδες

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις: Απειλές για απέλαση Σαββίδη και Μουζενίδη – Προς νέα κλιμάκωση οι ελληνορωσικές σχέσεις


Απίστευτο πρωτοσέλιδο από την εφημερίδα Δημοκρατία ... 

Πολύ άγρια τροπή παίρνει η κόντρα Ελλάδας(ΗΠΑ)-Ρωσίας στην χώρα μας καθώς τα όσα διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι είναι αρκετά να καταστήσουν Νο1 εχθρό της χώρας την…Ρωσία. 

Κάνεις οποιαδήποτε δουλειά με τη Μόσχα; 
Eίσαι πλέον εχθρός. Αυτό είναι το «μότο» των ημερών σε μια προσπάθεια να κοπούν όλες οι σχέσεις-διασυνδέσεις-επαφές Ελλάδας-Ρωσίας.


Σε μία απίστευτη λοιπόν αποκάλυψη προχώρησε σήμερα η Εφημερίδα Δημοκρατία.
Η ελληνική κυβέρνηση με πρόφαση την υποτιθεμένη ρωσική εμπλοκή της Ρωσίας στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας αλλά και με παρέμβαση των ΗΠΑ, αποφάσισε να «πολεμήσει» δύο ισχυρούς επιχειρηματίες, με κίνδυνο να φύγουν από την Ελλάδα και οι συνέπειες να είναι καταστροφικές για την ελληνική οικονομία.
Ο λόγος για τους Μουζενίδη-Σαββίδη.
Το παράδειγμα του Μπόρις Μουζενίδη.
Η αεροπορική εταιρία που διαθέτει ονομάζεται Εllinair και εκτός από το όνομά της, που τα λέει όλα, είναι ντυμένη με τα χρώματα της σημαίας μας, το γαλάζιο και το λευκό. Παράλληλα συνδέει αεροπορικά τις ελληνικές κοινότητες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γεωργίας και του Καυκάσου με την Ελλάδα, λειτουργώντας ως γέφυρα επικοινωνίας με την πατρίδα για διακόσιες, περίπου, χιλιάδες ξεχασμένους Έλληνες. Φυσικά πέρα από τον εθνικό παράγοντα έχουμε και τον οικονομικό καθώς οι άνθρωποι αυτοί έρχονται Ελλάδα, , αντί να πάνε… πχ στην Τουρκία.
Aπό την άλλη, ο Ι. Σαββίδης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Παράγοντας του ΠΑΟΚ, έχει βάλει βαθιά το χέρι την τσέπη, δίνοντας μια ανάσα στην ήδη διαλυμένη ελληνική οικονομία.
Πρόσφατα μπήκε και στα ΜΜΕ, αγοράζοντας τον τηλεοπτικό σταυθμό Ε.
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να τονίσουμε και τον ρόλο των ΗΠΑ στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς πολλές φορές ο πρέσβης Pyatt έχει εκφράσει την αμερικανική δυσαρέσκεια για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Λιμάνι Θες/κης πχ ή στα ναυπηγεία, επιχειρηματιών που έχουν στενές επαφές με τον ρωσικό παράγοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.