Σελίδες

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Εθνική οργή κατά Συριζαίων – «Προδότες… αλήτες»: Γιούχαραν Κοντονή – Τζάκρη έξω από το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών – Βόμβα Σγουρίδη για το μέλλον της Κυβέρνησης






Tα… απόνερα της συμφωνίας δέχονται πλέον οι βουλευτές μας. 

Χανιά χθες, σήμερα Γιαννιτσά. 

Ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλη μία εθνική ήττα. Ολοι πλέον έχουν συσπειρωθεί με σκοπό να στείλουν ένα τρανό μήνυμα, πως η συμφωία σας δεν θα περάσει έτσι.

Και είναι μόνον η αρχή. Πλέον θα ψάχνονται να κρυφτούν μετά τα όλα όσα έκαναν.
Βέβαια να μείνουμε εκεί. Αποδοκιμασίες και ψήφος όποτε και εάν γίνουν εκλογές. 
Οχι χειροδικίες.
Αποδοκιμασίες και φωνές για προδότες δέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και η βουλευτής του Σύριζα Θεοδώρα Τζάκρη την στιγμή που αποχωρούσαν από το κτίριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο των Γιαννιτσών.

Τα γιουχαρίσματα τα δέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή τους στην Εισαγγελία.
Την στιγμή που αποχωρούσαν από το κτήριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, κόσμος που ήταν σε εκείνο το σημείο, άρχισε να τους γιουχάρει και να τους αποκαλεί «προδότες».


Η βόμβα Σγουρίδη
«Κρατήστε τη λέξη: Μέχρι να έρθει η συμφωνία», δηλωνει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Σγουρίδης στον απόηχο της συμφωνίας για το Σκοπιανό, προσδιορίζοντας ένα περιορισμένο χρονικό ορίζοντα για την συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση.
Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, στην εκπομπή «βρε καλώς τους» με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ τονίζει ότι, όταν έρθει η ώρα να κυρωθεί η συμφωνία με ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο, το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα πεί «οχι» και θα επαξετάσει ταυτόχρονα την παραμονή του στην κυβέρνηση.
«Εμείς δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία η οποία στην σύνθεση ονομασία θα φέρει τον όρο Μακεδονία. Αυτό ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Και όπως είπε και ο πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις του, αυτό το ζήτημα (της συμφωνίας στο Σκοπιανό) δεν είχε τεθεί όταν ξεκίνησε η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Ωστόσο καταλαβαίνει ότι είναι για εμάς ζήτημα αρχών και ότι, όταν έρθει η συμφωνία, θα την καταψηφίσουμε. 
Αυτό θα γίνει πράξη, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία από μέρους των γειτόνων μας, με το δημοψήφισμα και την κύρωση από την Βουλή τους. Όταν θα κυρωθεί η σύμβαση στη Βουλή των Σκοπίων, τότε θα έρθει για να ψηφιστεί και στην Ελλάδα. Ε, εμείς εκείνη τη στιγμή θα καταψηφίσουμε. Παράλληλα, θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση των ΑΝΕΛ» είπε ο κύριος Σγουρίδης.
Το εάν θα στηρίξει την κυβέρνηση ή όχι ο Π. Καμμένος, φαίνεται ότι αποτελεί ένα άλλο «deal» που όχι μόνο θα οδηγήσει σε βελούδινο διαζύγιο, αλλά θα «απαλλάξει» και τον Τσίπρα από την αδιέξοδη πολιτική του στην εξουσία και από την επιλογή του συγκεκριμένου κυβερνητικού εταίρου. Πολλοί εκτιμούν ωστόσο ότι στο «deal» αυτό, ο Πάνος Καμμένος ήδη φρόντισε να εξασφαλίσει την προσωπική του πολιτική επιβίωση, ίσως με την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην χάσει την βουλευτική του ασυλία.
Οπως αναφέραμε και πριν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απώλειες στο καταποντισμένο δημοσκοπικά κόμμα του Πάνου Καμμένου, δεν θα περιοριστούν μόνο σε αποχωρήσεις πολιτικών στελεχών, αλλά αναμένεται να δούμε ηχηρές αποχωρήσεις από πρώην και νυν βουλευτές των ΑΝΕΛ.
Τα σενάρια μιλούν ήδη για δύο βουλευτές θα ακολουθήσουν το δρόμο του Δημήτρη Καμμένου και της Μανταλένας Παπαδόπουλου, με τον Γιώργο Παπαχρήστο στα ΝΕΑ να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ακούγεται έντονα το όνομα ενός βουλευτή που τώρα εμφανίζεται μεν ταγμένος στο πλευρό του, αλλά εγώ γνωρίζω ότι έχει ρίξει γέφυρες προς τη ΝουΔου για να εξασφαλίσει το μέλλον του την επόμενη ημέρα.
Τις τελευταίες ώρες έχει ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Β’ για τη διάσωση του Πάνου Καμμένου με αποτέλεσμα να υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές στα χέρια του Μαξίμου, 


Το Σχέδιο Β’΄για τον Πάνο Καμμένο ήρθε ακόμα περισσότερο στην επιφάνεια από τη στιγμή που ο Σταύρος Θεοδωράκης, το πρόσωπο που εμφανιζόταν ως ο πρόθυμος συγκυβερνήτης του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνηση, το Ποτάμι δεν πρόκειται να την στηρίξει και θα ανοίξει τον δρόμο για εκλογές
Το έσχατο σενάριο για τη διάσωση του Πάνου Καμμένου προβλέπει τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμφωνία να αξιοποιηθούν μελλοντικά στελέχη που θα υποδείξει ο ίδιος, να μην μετακινηθεί σε περίπτωση νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος και τα στελέχη που έχει διορίσει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.