Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Το παλιό παντοπωλείο της ΟΣΣΑΣ «ξαναζωντανεύει»





Ένα παλιό παντοπωλείο «ξαναζωντανεύει» στην Κάτω Αγορά της Όσσας... 
Δύο χρόνια πέρασαν από την επανέκθεση της «Λαογραφικής Συλλογής Όσσας» και ο Σύλλογος Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα» αναλαμβάνει και πάλι δράση με σκοπό την αναβίωση ενός παλιού παντοπωλείου-μπακάλικου στην Κάτω Αγορά του χωριού.





Ήδη, έχει προηγηθεί ο καθαρισμός, η απεντόμωση και απολύμανση του χώρου, καθώς και η συλλογή των αντικειμένων που θα πλαισιώσουν τη νέα έκθεση. Ταυτόχρονα, συντηρούνται τα πατώματα, τα ταβάνια, τα ράφια, τα κουφώματα, ενώ πρόσφατα απομακρύνθηκε η νεώτερη μεταλλική πόρτα, η οποία αντικαταστάθηκε με νέα ξύλινη, παραδοσιακού τύπου. Τοίχοι και πατώματα στοκαρίστηκαν, απομακρύνθηκε η λαδομπογιά που κάλυπτε τα κουφώματα και σειρά πλέον έχουν οι χρωματικές δοκιμές και εργασίες, για να ακολουθήσουν οι τελικές «πινελιές» που θα αποδώσουν άλλον έναν επισκέψιμο χώρο ιστορικού χαρακτήρα στον παλιό οικισμό.
 
Όλα αυτά, με μεράκι και αγάπη για την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού και αποκλειστικά με ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ των μελών μας, χωρίς καμία απολύτως ενίσχυση από άλλους εξωτερικούς πόρους!




Γνωρίζοντας, ότι το 2018 έχει χαρακτηριστεί από την Ε.Ε. ως Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ο Σύλλογος Οσσαίων με αυτή του τη δράση, αλλά και με άλλες που θα ακολουθήσουν, σε πείσμα των καιρών και της γενικής κατήφειας, συμμετέχει ενεργά -και χωρίς τυμπανοκρουσίες- στο πνεύμα της ευρωπαϊκής αυτής ιδέας. 

Μιας ιδέας ενός «ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» με επισκέψιμους εκθεσιακούς χώρους, προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού της Όσσας, 
με τελικούς αποδέκτες τη νεολαία, τους κατοίκους 
αλλά και τους επισκέπτες του χωριού μας!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.