Σελίδες

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ .. ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΥΠ..




Αλλάζει πορεία η Αθήνα και το ΥΠΕΘΑ στο θέμα της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε η εμπλοκή της ΕΥΠ στις έρευνες κάτω από τις οποίες αιχμαλωτίστηκαν οι δύο στρατιωτικοί στον Έβρο με «πλήρη», όπως αναφέρεται «αξιοποίηση των στιγμάτων των κινητών τηλεφώνων που έφεραν μαζί τους».
Αυτό σημαίνει ότι αφήνεται το ενδεχόμενο, τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς να ήταν εντός ελληνικού εδάφους και όχι εντός τουρκικού (τα 253 μέτρα των τουρκικών ΜΜΕ) κάτι που αναμένεται να διασταυρωθεί από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της ΕΥΠ.
Παίξε Football League με τις καλύτερες αποδόσεις .. TipBet . Τοπ Αποδόσεις ..
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Haberler», η σύλληψη των Άγγελου Μητραιτώδη (ανθυπολοχαγό) και Δημήτρη Κουκλατζή (λοχία ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας ΜΧ) «έγινε σε σημείο που απέχει 253 μέτρα από τον τουρκικό συνοριακό αστυνομικό σταθμό Pazarkule και 240 μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσα σε τουρκικό έδαφος», κάτι που βέβαια θα επιχειρήσουν  να αποσαφηνίσουν, εάν ισχύουν οι τουρκικοί ισχυρισμοί  με τις έρευνές τους ΕΥΠ και ΥΠΕΘΑ.
Ταυτόχρονα στο πλαίσιο των γενικών ερευνών το ΥΠΕΘΑ διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση των συνθηκών  κάτω από τις οποίες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν αιχμάλωτοι από ειδικές δυνάμεις της τουρκικής συνοριοφυλακής..  
Την ίδια ώρα και ενώ αναμένεται κόμη  να απαγγελθεί το κατηγορητήριο εναντίον των δυο Ελλήνων στρατιωτικών αλλά και να ορισθεί η δίκη, η Τουρκία συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων.
Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα «Milliyet», οι τουρκικές αρχές έστειλαν στην Άγκυρα τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων αξιωματικών για ενδελεχή ψηφιακό έλεγχο, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της κατασκοπείας.
Συγκεκριμένα, τα τηλέφωνα στάλθηκαν στο Ποινικό Τμήμα Στρατονομίας στην Άγκυρα, όπου οι ειδικοί της στρατονομίας θα ελέγξουν τις φωτογραφίες που υπάρχουν στα κινητά, καθώς και εκείνες που έχουν σβηστεί.
Εν τω μεταξύ, από την πλευρά της Αγκυρας, όπου μεταφέρθηκαν τα κινητά, διαμηνύεται πως Τούρκοι εμπειρογνώμονες ζητούν διορία 3 εβδομάδων για να ελέγξουν τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτών.
Μάλιστα αναμένεται να  ζητηθεί να πάει και από την Αθήνα τεχνικός σύμβουλος το επόμενο διάστημα προκειμένου να πάρει κι αυτός μέρος στην εξέταση των κινητών των δύο στρατιωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.