Σελίδες

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ .. ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ & ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ...






Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Θέρμης κ. Θόδωρο Παπαδόπουλο πραγματοποίησε ο Πρόεδροςτης ΟΣΕΘ ΑΕ κ. Κωνσταντίνος Αμπατζάς, στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκαν τα προβλήματα εξυπηρέτησης της περιοχής του Δήμου Θέρμης από την αστική συγκοινωνία του ΟΑΣΘ, μεταξύ των οποίων και τα αιτήματα του Δήμου για επέκταση των λεωφορειακών γραμμών σε περιοχές του Δήμου που σήμερα είτε αντιμετωπίζουν χαμηλή εξυπηρέτηση είτε δεν εξυπηρετούνται με δρομολόγια του Οργανισμού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης και διάθεσης συνεργασίας, παρουσιάστηκαν από πλευράς του Δήμου τα προβλήματα εξυπηρέτησης όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και επισημάνθηκε ότι οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο μικρό αριθμό  των λεωφορείων που είναι ενταγμένα σε κάθε λεωφορειακή γραμμή. Η εξυπηρέτηση της περιοχής επέκτασης της Θέρμης και της Καρδίας, η σύνδεση του Τριλόφου με το Πλαγιάρι, η άμεση σύνδεση των Δημοτικών Ενοτήτων Βασιλικών και Μίκρας με τη Θέρμη και με το Κέντρο Υγείας Θέρμης είναι τα βασικότερα από τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμο.
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού, επεσήμανε ότι είναι δυνατόν να γίνουν μικρές παρεμβάσεις προς όφελος της εξυπηρέτησης των πολιτών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ σε μεσοπρόθεσμο θα είναι δυνατόν να υλοποιηθούν μεγαλύτερες επεμβάσεις όταν αυξηθούν, όπως σχεδιάζεται, οι επιχειρησιακές δυνατότητες του ΟΑΣΘ σε ότι αφορά τον στόλο των λεωφορείων. Στο σημείο αυτό, αξιολογήθηκε και η θετική συμβολή της δημοτικής συγκοινωνίας η οποία λειτουργεί στον Δήμο και για την οποία προγραμματίζονται αλλαγές τους επόμενους μήνες.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και η επιστημονική συνεργάτης του Δημάρχου –συγκοινωνιολόγος κ. Μαρία Γρηγοριάδου και η συνεργάτης του ΟΣΕΘ συγκοινωνιολόγος κ. Χρύσα Βίζμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.