Σελίδες

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ: "Η διοίκηση είχε αποφασίσει για αύξηση δημοτικών τελών, όμως δεν εγκρίθηκε από την Περιφέρεια"







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Λαγκαδάς 8.2.18

Διαβάσαμε την ανακοίνωση της Διοίκησης του Δήμου σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2018. Επειδή φαίνεται στο Δήμο μας έχουν κοντή μνήμη, καλά θα κάνουν να αναζητήσουν τον προηγούμενο προϋπολογισμό για να διαπιστώσουν ότι εδώ και χρόνια αντιγράφουν τον προϋπολογισμό της προηγούμενης χρονιάς με ελάχιστες διαφοροποιήσεις. Και βέβαια έργα που ήταν απλά για εντυπώσεις διαγράφηκαν από τον νέο προϋπολογισμό, άλλα δε, όπως τα Δημοτικά τέλη, δεν τα ενέκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ή όπως η μελέτη για την νομιμοποίηση οικοδομικών αυθαιρεσιών στα  σχολεία των Λαγυνών (με απευθείας ανάθεση 
στην ΑΝΕΘ) δεν εγκρίθηκε επίσης από την Περιφέρεια. Και επειδή δεν εγκρίθηκε ο τρόπος ανάθεσης μελέτης, διαγράψαμε τη δαπάνη του έργου !!!

Ας μη κοροϊδεύουν λοιπόν τον κόσμο ότι κρατούν χαμηλά τα Δημοτικά τέλη, αφού αυτοί οι ίδιοι είχαν αποφασίσει ΟΜΟΦΩΝΑ, για την αύξησή τους.
Ευχαριστούμε την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ που έσωσε την κατάσταση !!!

Μένει να δούμε αν θα εγκριθούν οι δωρεάν παραχωρήσεις γης σε διάφορους φορείς, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας ή αν θα προχωρήσουν έστω τα έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ για δεύτερη φορά, αν και για φέτος έχασε ο Δήμος αρκετά χρήματα από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ για την αναστήλωση Δημοτικών κτηρίων και έργων περιβαλλοντικής ανάπτυξης.
Σχετικά με τη σωστή διαχείριση των οικονομικών, φάνηκε καθαρά η προχειρότητα του προϋπολογισμού αφού η ίδια η Διοίκηση Καραγιάννη δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό της ΔΗΚΕΛ και ζήτησε αναβολή του θέματος.

Καλά τα μεγάλα λόγια, αλλά να έχουν σχέση και με την πραγματικότητα. Κατά τα άλλα ο Προϋπολογισμός του 2018 ήταν «μια από τα ίδια» χωρίς θετικό πρόσημο και χωρίς πνοή, ούτε καν στο τάξιμο!!!
                          
Για τον ΕΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.