Σελίδες

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΓΙΝΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ...







Ερώτηση για τη συνεργασία στο προσφυγικό. Θέση για την Ιερουσαλήμ. Για τη θεολογική Σχολή της Χάλκης

Τσίπρας
: Δύο φίλες χώρες πρέπει να συζητούν. Ο Πρόεδρος δεν ζητάει αναθεώρηση της Λωζάνης όπως κατάλαβα από τις δηλώσεις του. Κατάλαβα ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση για τα σύνορά μας. Είμαι μπερδεμένος αν αυτό που θέτει είναι ο εκσυγχρονισμός ή η ορθή τήρηση της Συνθήκης, όπως το θέμα που αναφέρει για τη Δυτική Θράκη.


Οι μειονότητες πρέπει να αποτελέσουν στοιχείο έλξης των δύο πλευρών. Η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη μέριμνα για τους Έλληνες μουσουλμάνους και γενικότερα τις μειονότητες. Τα ζητήματα που αφορούν την πολιτική μας για τους Έλληνες πολίτες δεν επιδέχονται διαπραγμάτευσης.


Να ξεκαθαρίσουμε ότι, στο Κυπριακό, το θέμα μένει ανοιχτό 43 χρόνια γιατί πριν 43 χρόνια υπήρξε εισβολή στην Κύπρο. 




Έχουμε προχωρήσει στην ανακατασκευή μίας σειράς από τζαμιά σε πολλές περιοχές της χώρας και δεν σκεφτήκαμε ούτε μία στιγμή να κάνουμε ορθόδοξη λειτουργία σε τζαμί. Πρέπει να υπάρξει αμοιβαίος σεβασμός και απόλυτη βούληση για ελευθερία.

Στο μεταναστευτικό είμαστε και οι δύο παθούντες. Εχει πέσει επάνω μας όλο το βάρος. Η συνεργασία μας είναι κρίσιμη για όλη την Ευρώπη.

Για την Ιερουσαλήμ είμαστε ξεκάθαροι. Σταθερά προσηλωμένοι στην ειρηνευτική διαδικασία για δημιουργία δύο κρατών. Έχουμε βαθιές ρίζες με τον Αραβικό κόσμο και φιλικές σχέσεις με το Ισραήλ. Η απόφαση Τραμπ είναι μία απόφαση που δεν συμβάλει στην υπόθεση της ειρήνης σε μία εύθραυστη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.