Σελίδες

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Thesi Parking , Ξεκινά πιλοτικά σήμερα το ελεγχόμενο σύστημα στάθμευσης







Σήμερα ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης THESi στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Oι δωρεάν θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους θα είναι συνολικά 6.054 και θα αντιστοιχούν στις μπλε διαγραμμίσεις ενώ 1.987 θέσεις που θα είναι επι πληρωμή θα είναι για τους επισκέπτες και θα αντιστοιχούν στις άσπρες διαγραμμίσεις.

Οι μόνιμοι κάτοικοι προκειμένου να έχουν δωρεάν στάθμευση στην περιοχή τους, πρέπει να έχουν προμηθευτεί  την ειδική κάρτα μόνιμου κάτοικου του THESi μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.

Η υλοποίηση του συστήματος ξεκινά αρχικά, στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα (Ολυμπιάδος, Κασσάνδρου, Αγ. Δημητρίου) αλλά και σε δρόμους της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, (Μητροπόλεως, Π. Μελά, Εθνικής Αμύνης, Ερμού, πάρκινγκ Χαλκέων) όπου έχουν γίνει, ήδη, οι διαγραμμίσεις και η κάθετη σήμανση.

Το νέο σύστημα θα είναι ηλεκτρονικό. Μέσω της εφαρμογής ParkPal app ο χρήστης θα μπορεί να εγγραφεί στο σύστημα και να πληρώνει είτε μέσω του κινητού του τηλεφώνου, είτε μέσω υπολογιστή ακόμη και προκαταβολικά, με χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού. Όποιος δεν θέλει να εγγραφεί μπορεί να επισκεφτεί ένα από τα πολλά σημεία που θα στηθούν και στα οποία θα υπάρχουν διαθέσιμα POS για πληρωμή.

Η χρέωση θα γίνεται ανά λεπτό και όχι ανά ώρα.  Στον δήμο Θεσσαλονίκης τα τέλη στάθμευσης έχουν καθοριστεί στο 0,0283 ευρώ ανά λεπτό στάθμευσης δηλαδή περίπου 1,70 ευρώ ανά ώρα.

Πρόγραμμα στάθμευσης στις θέσεις επισκεπτών:
Καθημερινές 8:00-21:00
Σάββατο 9:00-16:00

Τις υπόλοιπες ώρες, δηλαδή από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και τις 8:00 την επομένη το πρωί, οι θέσεις των επισκεπτών θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και από τους μόνιμους κατοίκους χωρίς χρέωση.

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα υπάρχει ανοχή με τους πολίτες που παραβατούν, ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος. Τις δύο πρώτες εβδομάδες όσοι παραβατούν θα βλέπουν στο αυτοκίνητό τους μια προειδοποιητική «κλήση» με όλες τις πληροφορίες για το νέο σύστημα.


www.rthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.