Σελίδες

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Τον πεσόντα Υποσμηναγό Ελευθέριο Τσότρα από το Ηράκλειο τίμησε ο Δήμος Λαγκαδά












Με αφορμή τη σημερινή γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας, το μεσημέρι της 7ης Νοεμβρίου η Τοπική Κοινότητα Ηρακλείου και ο Δήμος Λαγκαδά τίμησαν το δικό τους Ίκαρο, τον πεσόντα Υποσμηναγό Ελευθέριο Τσότρα.
Ο Υποσμηναγός Ελευθέριος Τσότρας με καταγωγή από το Ηράκλειο, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως, όταν το αεροσκάφος Τ-2Ε του οποίου ήταν κυβερνήτης με συγκυβερνήτη τον Ανθυποσμηναγό Γεώργιο Ρονιώτη, συνετρίβη στην περιοχή Μελιγαλά Μεσσηνίας στις 24 Ιουνίου 1996.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, παρουσία της οικογένειας του πεσόντος, της δημοτικής αρχής, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και πλήθους συνδημοτών μας.

Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική της Αστυνομίας και άγημα της 113 Πτέρυγας Μάχης.
Ακολούθησε η τελετή ονοματοδοσίας της πλατείας όπου εκτίθεται το αεροσκάφος F5 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παραχωρήθηκε το 2009 από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στον Δήμο Λαγκαδά, σε «Πλατεία Υποσμηναγού Ελευθερίου Τσότρα».

Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ηρακλείου κα. Κατερίνα Πολίτου μίλησε για τον συμμαθητή και συντοπίτη της Ελευθέριο Τσότρα, σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα “Ο Λευτέρης άρπαξε με τα φτερά της καρδιάς του την πατρίδα και θυσίασε τη ζωή του στο βωμό της ευσυνειδησίας, του καθήκοντος και της αυτοθυσίας. Η ονοματοδοσία της πλατείας σε «πλατεία Ελευθερίου Τσότρα» είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στο λεβέντη Ίκαρο που πέταξε πολύ ψηλά και προσγειώθηκε στις μνήμες όλων μας”.
Τιμητική ομιλία για τον πεσόντα Υποσμηναγό εκφώνησε εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας ο συνάδελφός του, Ταξίαρχος Ιπτάμενος κ. Πέτρος Παπανάκος.

Βιογραφικό Σημείωμα Ελευθερίου Τσότρα
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967.
Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1986 (62η σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1990 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.
Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως F-4 της 117 Πτέρυγας Μάχης (Ανδραβίδα) και στη συνέχεια υπηρέτησε στην 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγας Μάχης (Λάρισα) ως χειριστής στα αεροσκάφη F-4E και στην 363 Μοίρα της 120 Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος (Καλαμάτα) στα αεροσκάφη T-2E ως εκπαιδευτής.
Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως, όταν το αεροσκάφος Τ-2Ε του οποίου ήταν κυβερνήτης, με συγκυβερνήτη τον Ανθυποσμηναγό Ρονιώτη Γεώργιο, συνετρίβη στην περιοχή Μελιγαλά Μεσσηνίας, στις 24 Ιουνίου 1996.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.