Σελίδες

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ: ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2016



Αξιότιμη  κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Κατά την συνήθη πρακτική του ο Δήμος Λαγκαδά έρχεται και φέτος τέσσερις μήνες μετά την προκαθορισμένη ημερομηνία (μήνα Ιούνιο) από τον εσωτερικό κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, να ορίσει  την ημέρα απολογισμού των πεπραγμένων του. 

Πέραν από το εκπρόθεσμο της υπόθεσης, και παρά τις προτάσεις μας, αποφάσισε η πλειοψηφία να υποτιμήσει ακόμα μια φορά το λαό και τους δημότες μας, καθορίζοντας ως αίθουσα απολογισμού τη γνωστή μικρή αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της οποίας η χωρητικότητα δεν ξεπερνά τα 70 καθήμενα άτομα, τη στιγμή που μόνο οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι είναι περίπου 150. 

Οπότε φαίνεται για ακόμα μία φορά η απαξίωση όχι μόνο των εκλεγμένων, που αν αποφασίσουν να έρθουν είναι καταδικασμένοι σε πολύωρη ορθοστασία. Φαίνεται επίσης η απαξίωση του θεσμού του απολογισμού με τον πιο απαράδεκτο τρόπο δείχνοντας την αποστροφή σας προς την παρουσία των Δημοτών μας, που φυσικώ τω λόγω, σ’ αυτούς απευθύνεται η διαδικασία του απολογισμού των πεπραγμένων σας.

Κάτι που επίσης επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά είναι η απουσία του γραπτού απολογισμού του κ. Δημάρχου ο οποίος απαξιεί να υποβάλλει γραπτά τον απολογισμό του έργου του, πέντε ημέρες προ της συνεδρίασης, όπως ορίζει ο κανονισμός, για να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων.

Μια ακόμα παρατήρηση, που την κάνουμε κάθε χρόνο, είναι η μη τήρηση του κανονισμού, που λέει ότι η διαδικασία ξεκινά με την κατάθεση της έκθεσης του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, ενός θεσμού που επί της θητείας του κ. Καραγιάννη όχι μόνο έχει απαξιωθεί αλλά και καταργηθεί, γιατί δεν του βγήκαν τα πολιτικά του παιχνίδια.

Ζητήσαμε και πήραμε τις εκθέσεις πεπραγμένων που υπέβαλαν καθηκόντως και φιλότιμα οι Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι των επιχειρήσεων, εκπρόθεσμα μερικοί, ακόμα και στις 1/11/17, αλλά δεν είδαμε πουθενά να υπάρχει ένα στοιχείο που να παρουσιάζει την εικόνα και τις απόψεις των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, λες και ο Δήμος είναι μόνο ο Λαγκαδάς και οι έδρες των πρώην Δήμων. Προφανώς έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, ή ίσως δεν ενδιέφερε κιόλας τον κ. Δήμαρχο να ακούσει γνώμες ή και παράπονα άλλων αυτοδιοικητικών παραγόντων και δη Προέδρων Κοινοτήτων.

Ας έρθουμε τώρα στον σχολιασμό  των εκθέσεων των αρμοδίων αντιδημάρχων και Προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων.

1ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:
Όσο και να θέλει να στρογγυλέψει τα πράγματα, φιλότιμα είναι αλήθεια, ο κ. Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, δεν στρογγυλεύουν με τίποτα. Αναφέρεται στην αρχή για το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στον Δήμο και μιλάει για 144 άτομα «σε όλες τις υπηρεσίες», παρακάτω όμως αναφέρει αριθμούς που ανατρέπουν τον αρχικό υπολογισμό του, καθώς γράφει ότι προσλήφθηκαν άλλα 190 άτομα «σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου», 83 άτομα «στην υπηρεσία καθαριότητος», 20 υπάλληλοι «πυροπροστασίας» και βέβαια αν προσθέσουμε τον άγνωστο αριθμό  εργαζομένων στην ΥΚΠΑΠ (περίπου 20 γνωστοί γυμναστές, σύζυγοι αντιδημάρχων, συμβούλων κλπ), 21 υπάλληλοι της ΔΗΚΕΛ,και καμιά δεκαριά των Λουτρών, με μέτρια μαθηματικά ο αριθμός ξεπερνάει στα 400 περίπου άτομα προσωπικό; Μακάρι να μπορούσατε να πάρετε άλλους τόσους, αλλά όταν αυτοί έχουν να παίρνουν δεδουλευμένα, τα οποία μετά την πενταετία τα διαγράφετε ως οφειλόμενα, δεν αντιλαμβανόμαστε την κοινωνική σας ευαισθησία έναντι των ανθρώπων που παλεύουν για το μεροκάματο και μερικοί δεν έχουν ούτε και την οικονομική δύναμη να προσφύγουν δικαστικά για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Ας αφήσουμε αυτούς που κανείς δεν τολμά, παρόλα τα «υπενθυμιστικά έγγραφα για σωστή εφαρμογή του ωραρίου», να συμμαζέψει από την αγορά εν ώρα εργασίας.

Είναι βολικό να λέτε ότι παραλάβατε έλλειμμα το 2014 2.743.005,76 ευρώ αλλά όταν διαγράφετε ποσά της τάξης των 1.500.000 ευρώ και βάλε, είναι πολύ εύκολο να κάνουμε ισολογισμό πλεονασματικό!

Αυτό που θα θέλαμε να ακούσουμε εμείς και οι Δημότες, είναι αυτή τη στιγμή ο Δήμος:

-τι πραγματικό χρέος έχει προς τρίτους και προμηθευτές,
-τι οφείλει σε υπαλλήλους του,
-τι σε δικαστικές αποφάσεις, και
-τι πλήρωσε την παρελθούσα χρονιά σε δικηγορικά γραφεία για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Δήμου, έναντι των απλήρωτων εργαζομένων του ή ακόμα και
-τι ποσά διέθεσε  για τη νομική υποστήριξη αυτών που έφεραν τον Δήμο στο χάλι των φοβερών ελλειμμάτων!  (Ναι, γιατί και αυτό συμβαίνει, δεν φταίνε δηλαδή όσοι ανίκανοι διοίκησαν τον Δήμο, αλλά ο Δήμος σαν φορέας!!! τους πληρώνει και τα δικαστικά έξοδα).
-Και τέλος τι θα κέρδιζε ο Δήμος μας αν οργάνωνε ένα νομικό γραφείο που θα αντιμετώπιζε τα προβλήματά του, και όχι να μοιράζει 100αρικα, 300αρικα και 1000αρικα σε δικηγόρους φίλους, γνωστούς, συγγενείς και συνεργάτες του  κ. Δημάρχου (τους οποίους αφήνετε και απλήρωτους ενίοτε).

Είναι ντροπή επί μια τριετία να σέρνεται ένα τόσο βασικό θέμα και να μη δίνετε λύση.
2.ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΊΑ:

Η τεχνική υπηρεσία είναι μια υπηρεσία που τελευταία με τον Καλλικράτη εντάχθηκε στους Δήμους και η οποία εκ των πραγμάτων ήταν μια οργανωμένη υπηρεσία με εμπειρία μελετών και παρακολούθησης έργων. Βεβαίως η αλόγιστη πολιτική της προηγούμενης αρχής να επιτρέψει τις μετατάξεις υπαλλήλων χωρίς να φροντίσει για την πλήρωση των κενών θέσεων, δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας. Έτσι  αντί  να αναλαμβάνει η υπηρεσία την σύνταξη μελετών για λογαριασμό του Δήμου, φεύγουν ποσά σε εξωτερικά γραφεία και συνεργάτες, ή διατίθενται παράλογα ποσά για μελέτες και κατασκευές (βλέπε πρόσφατα 25.000 ευρώ για μελέτη νομιμοποίησης και μάλιστα σε φορέα που συμμετέχει ο Δήμος μας, αυθαιρέτων κτισμάτων του σχολείου Λαγυνών).

Η ωριμότητα έργων  είναι αναγκαία σε επίπεδο μελετών και όχι να τρέχετε να προλάβετε προκειμένου να τα εντάξετε σε κάποιο πρόγραμμα!! Ακόμη και χωρίς σίγουρη χρηματοδότηση οργανώνονται άλλοι Δήμοι και στη συνέχεια με έτοιμες τις μελέτες παλεύουν να τα εντάξουν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα  κ.α.

Ακόμα, τώρα Νοέμβριος του 2017, μαθαίνουμε ότι παρελήφθη η μελέτη για το ΜΠΙΛΛΕΙΟ την οποία δεν είδε κανείς στο Δημοτικό  Συμβούλιο για να ενημερωθεί, αλλά ούτε και μάθαμε τον προγραμματισμό των παραπέρα δράσεων.

Για αναπλάσεις πλατειών στα χωριά μας καμία μελέτη και προγραμματισμός, όλα πρόχειρα και στο πόδι.

Για το στρατόπεδο Μπαρέτη δεν υπάρχει μελέτη στο νέο τεχνικό σας πρόγραμμα, ενώ  άλλοι κοντινοί Δήμοι βρίσκουν τρόπους για την οργάνωσή τους και σε αυτόν τον τομέα.
Το ανοργάνωτο της υπηρεσίας σε υπαλλήλους δεν βαρύνει βέβαια το προσωπικό αλλά την εποπτεύουσα αρχή, δηλαδή τον Δήμαρχο και αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Συμπερασματικά απουσία έργων σοβαρών είτε σε επίπεδο μελέτης είτε επιστασίας, εκτός βέβαια από τις τουαλέτες στη Δημοτική Αγορά, που αν το σκεφτούμε σοβαρά σαν το μοναδικό σας έργο  θα πάμε να πνιγούμε!!

3. ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Σχετικά με τα θέματα του περιβάλλοντος είναι αλήθεια θα περίμενε κανείς χειροπιαστές ενέργειες, που να δείχνουν το ουσιαστικό ενδιαφέρον του Δήμου για τα περιβαλλοντικά θέματα. Και βέβαια όταν λέμε περιβάλλον στον Δήμο μας, εννοούμε ΧΥΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ, ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΕΠΟΠΤΕΙΑ, συνεργασία με τους ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και όχι ευχολόγια και διεκπεραίωση απλών τρεχουσών υποθέσεων όπως «ορισμός μέλους συμβουλευτικής επιτροπής ορειβατικών δραστηριοτήτων» ή  «καταγραφή καταγγελιών των δημοτών» ή «συμμετοχή στο σύμφωνο Δημάρχων» .

Θα μας ενδιέφερε ιδιαίτερα να μάθουμε πόσες αυτοψίες και ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ έκανε κάθε μήνα στο ΧΥΤΑ, πόσες συναντήσεις με τους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο περιβάλλον για από κοινού δράση.

Το γραφείο περιβάλλοντος που ξεκινήσατε ξαφνικά δεν υπάρχει!!
-Πόσες επιτόπιες έρευνες έκανε το γραφείο στο Βιολογικό σταθμό του Δήμου, για να μιλήσει με τους ανύπαρκτους υπαλλήλους και να καταγράψει τα βυτιοφόρα, που αδειάζουν βοθρολύματα;

-Πόσες καταγγελίες πολιτών κατέγραψε για τη δυσοσμία του ανενεργού βιολογικού μας σταθμού;

-Γνωρίζετε βέβαια ότι όλα αυτά ελέγχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που χρηματοδότησε το έργο για τη σωτηρία της καημένης λίμνης μας!!

-Η σύνταξη τεχνικής μελέτης για την καταπολέμηση του παγετού, σε τι αφορά στ’ αλήθεια; ’λλωστε η  προμήθεια εκχιονιστικών μηχανημάτων, διαβάσαμε και σε άλλες εκθέσεις αρμοδίων, έχει γίνει κι από άλλες υπηρεσίες, τι είναι αλήθεια και τι φαντασία; έχει ως φαίνεται πολλούς πατέρες να τη διεκδικούν.

-Πάντως η σύνταξη μελέτης για την καταπολέμηση των κουνουπιών, έχει όντως μια ιδιαίτερη σημασία για το περιβάλλον του Δήμου μας.

4. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

Στον απολογισμό της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣκαι ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ τα πράγματα φαίνονται εντυπωσιακά, όπως καταγράφονται, αλλά με μια μικρή μελέτη ανακαλύπτεις ότι μερικές φορές διεκδικεί δάφνες, που διεκδικούν και άλλοι, όπως «ελαιοχρωματισμοί και συντηρήσεις σε περισσότερα από 100 κτήρια, σχολεία κλπ….» ή δράσεις γύρω από τα γήπεδα κλπ, αναφέρονται και από άλλους αρμοδίους. Βρέστε τα μεταξύ σας Κύριοι για να μην υπάρχει σύγκρουση αρμοδιοτήτων.
-Θα μας ενδιέφερε ας πούμε να μάθουμε ως πολίτες «πού βρίσκονται οι επιλεγμένοι χώροι υποδοχής αστέγων και μεμονωμένων ατόμων που ζουν σε δυσμενείς συνθήκες» και πόσοι φιλοξενήθηκαν σ’ αυτούς.

-Ο αποχιονισμός φέρεται ως έργο αρκετών υπηρεσιών, αλλά αν θυμόμαστε καλά χιονοπτώσεις είχαμε το 2017 και όχι το 2016 για το οποίο γίνεται απολογισμός και βέβαια αφού το αναφέρετε να πούμε ότι ήμασταν  ο μοναδικός Δήμος που είχαμε κλειστά τα σχολεία μας επί ένα μήνα για την αποκατάσταση των ζημιών, γιατί δεν προνόησε κανείς στην περίοδο των χαμηλών θερμοκρασιών να κάνει ο,τι κάναμε στα σπίτια μας, δηλαδή να λειτουργούν τα καλοριφέρ τις μέρες εκείνες σε μια χαμηλή θερμοκρασία για την αποφυγή προβλημάτων.

-Αναμφίβολα η διακοπή της κυκλοφορίας όταν πλημμυρίζει ο  Μπογδάνας, είναι έργο σημαντικό, αλλά δεν χρειάζεται να το  αναφέρετε σε κάθε απολογισμό!

-Επίσης οι αντιφάσεις είναι εμφανείς στον απολογισμό αυτό γιατί ενώ στις πρώτες σελίδες λέει: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, 5. «Δεν έγινε καμιά ανάθεση σε εξωτερικούς συνεργάτες για κόψιμο δέντρων και κλαδεμάτων» στον ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ λέει: «Ανάθεση έργου αποκλάδευσης κομής και κοπής επικίνδυνων δέντρων σε πλατείες και πάρκα του Δήμου Λαγκαδά,  κόστος  12.054 €  27/4/2016» και σκεφτόμαστε μήπως αν βρίσκατε το κλεμμένο γερανοφόρο του Δήμου θα μπορούσε η υπηρεσία σας να κάνει τη δουλειά χωρίς κόστος;

-Η αναφορά στις παιδικές χαρές μας χαροποιεί, αλλά θα θέλαμε να μάθουμε αδειοδοτήθηκαν το 2016; Γιατί απ’ ότι ξέρουμε κάποιες παιδικές χαρές τις έχετε κλείσει γιατί δεν έχουν άδεια.

-Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την απόκτηση κάδων απορριμμάτων, αλλά θα χαιρόμασταν όλοι καλύτερα αν κάποτε αποφασίζατε να υλοποιήσετε την δέσμευσή σας του Οκτωβρίου του 2014 να τοποθετηθούν οι μεγάλοι βυθιζόμενοι κάδοι για να λείψει το αίσχος της κεντρικής πλατείας που έχει καταντήσει  δεύτερος ΧΥΤΑ εντός πόλεως.

Τα 250.000 του πράσινου ταμείου για αυτό το έργο κάποτε θα ζητηθούν από το Δήμο μας να επιστραφούν αν δεν υλοποιηθούν οι δράσεις για τις οποίες έγινε η δαπάνη και τότε να δούμε ποιος θα τα δώσει.

- Η αναφορά σε προμήθεια εποχιακών φυτών για τα πάρκα του Δήμου μας προκαλεί να πούμε ότι αν σεβόσασταν τα ποσά που διατέθηκαν για το έργο αυτό, θα φροντίζατε να συντηρηθούν κιόλας τα φυτά και όχι να μπαίνουν 20 Οκτωβρίου και στις 20 Νοεμβρίου να έχουν ξεραθεί λόγω αδιαφορίας. Με τόσα λεφτά και τόσα φυτά πραγματικά ο Δήμος μας θα ήταν ένας μεγάλος ανθόκηπος.

5. ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ:

Στο τμήμα αυτό βλέπουμε να έγιναν 8 δράσεις όπου αόριστα και χωρίς ημερομηνίες τα αναφερόμενα θα μπορούσαν να είχαν γίνει και το 2013 και το 2017.

Θα θέλαμε απλά να επισημάνουμε ότι η υπηρεσία αυτή ασχολείται με το καυτό θέμα της περισυλλογής των αδέσποτων ζώων και μας ενημερώνει ότι περισυνέλεξε 144  αδέσποτα. Αφορά όλο τον Δήμο ή μόνο τον Λαγκαδά; 

Γιατί βλέπουμε ότι στο Λαγκαδά πλέον συμβιώνουμε «αρμονικά» ζώα και άνθρωποι ακόμα και στις ταβέρνες! Μήπως έχει κανείς ασχοληθεί με την καταμέτρηση; Έχει στοιχεία για το πια ζώα και πόσα εμβολιάστηκαν, ή έγιναν άλλες κτηνιατρικές πράξεις; Τι δράσεις έχει κάνει η αρμόδια υπηρεσία; Τα λεφτά είναι αρκετά που δαπανώνται, αλλά πρέπει να μάθουμε πού πάνε και για πιο λόγο.

6. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ:

Η παρουσίαση των πεπραγμένων της υπηρεσίας αυτής κινείται στο πνεύμα του «κάνουμε ό,τι μπορούμε». Αξιόλογη η  προσφορά του κοινωνικού παντοπωλείου και  της προσφοράς ρουχισμού και φαρμάκων. 

Μας ικανοποιεί η προσφορά βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και κινούνται στα όρια της φτώχειας, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζεται μια ουσιαστική κοινωνική υπηρεσία με ειδικούς ψυχολόγους και οικογενειακούς συμβούλους σε μόνιμη βάση στο πλευρό των δημοτών. 

Δεν είμαστε ακόμα ο μικρός Καποδιστριακός Δήμος των 8 χωριών, αλλά 47 χωριά και οικισμοί έχουν την ανάγκη του Δήμου σε πολλά θέματα. Όλα τα άλλα που αναφέρονται στο έγγραφο είναι στις  προθέσεις της διοίκησης να τα δρομολογήσει και να τα υλοποιήσει  με το καλό το 2018, δεν αφορούν όμως τον απολογισμό του 2016.

Το γεγονός ότι η υπηρεσία συγκεντρώνει αιτήσεις για κατασκηνώσεις και στέλνει τα παιδιά σε άλλους Δήμους τη στιγμή που ο Δήμος μας διαθέτει δύο από τα καλύτερα κατασκηνωτικά κέντρα  στο Βερτίσκο και το Σωχό, δύσκολα το καταλαβαίνουμε ως λογικό.

7. ΔΗΚΕΛ

Την γνώμη μας την έχουμε πει πολλές φορές και την ξαναλέμε. Συντηρείτε, με δική σας ευθύνη πλέον, μια επιχείρηση που δεν έχει πάτο και την συντηρείτε απλά και μόνο γιατί δεν ξέρετε πώς να διαχειριστείτε το πρόβλημά της και για λόγους  πολιτικής επιβίωσης, μοιράζοντας απλά  λεφτά. Ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα παράγει, συντηρεί μια κατάσταση αρρωστημένη στο Δήμο, έχει κλείσει όλες τις περιφερειακές βιβλιοθήκες των χωριών, κανένας δεν ξέρει πού απασχολούνται οι υπάλληλοι και τι ανάγκες εξυπηρετούν, αφήστε αυτούς που δεν πατάνε στη δουλειά τους και έρχεται να μας πει ότι μείωσε το χρέος προς τους προμηθευτές, αφού εν τω μεταξύ διέγραψε πάνω από κάποιες χιλιάδες ευρώ χρέη λόγω παρέλευσης πενταετίας! Ποιον κοροϊδεύετε δεν ξέρουμε. Ήδη όμως ο Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς εξετάζει την κατάσταση της ΔΗΚΕΛ. Ως τότε βλέπουμε.

 8. ΔΕΥΑΛ

Η πονεμένη ιστορία της ΔΕΥΑΛ θα επανέρχεται κάθε φορά με την ίδια λογική, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να συγκαλύψει ευθύνες, να δώσει ψευδείς διαβεβαιώσεις ότι όλα λειτουργούν σωστά ακόμη και ο βιολογικός, για τον οποίο ο κ. Πρόεδρος μας λέει ότι λειτουργεί, αλλά όσες φορές τον επισκεφθήκαμε δεν βρήκαμε κανέναν εκεί παρά ένα φύλακα, λέει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δέχεται βοθρολύματα-δωρεά, αλλά στον ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΙΜΝΩΝ, ο οποίοςσε ερώτησή μας απάντησε εγγράφως,  λέει ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Θα μπορούσε άνετα να δέχεται βοθρολύματα, ως γνωστόν οι πιο πολλές περιοχές του Δήμου μας δεν έχουν είτε αποχετευτικό είτε βιολογικό καθαρισμό, να κάνει συμβάσεις με τους επιχειρηματίες  για να είναι και αυτοί εντάξει με τη δουλειά τους, αν πραγματοποιούσε τα απαραίτητα έργα και έπαιρνε τις απαραίτητες άδειες .

Με τι χρήματα;; φυσικά με τα ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ του ΧΥΤΑ τα οποία δίνονται για τέτοια έργα και όχι για να πληρωθούν τα δίμηνα κ.οκ.

Για το θέμα της ύδρευσης δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε, όλοι βιώνετε την κατάσταση και το ζείτε καθημερινά. Δεν έμειναν δρόμοι χωρίς τρύπες! Στο Αδάμ ακόμα περιμένουν το νερό που έταξαν και όλα καλά κι όλα ωραία.

Προς το παρόν πληρώνουν χρέη των προηγούμενων διοικήσεων Αναστασιάδη, Καραγιάννη.

9.ΥΚΠΑΠ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:

Δεν  έχουμε πολλά να πούμε. Ρωτήσαμε κάποτε αν μπήκαν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης στην ΥΚΠΑΠ και πού είναι οι εκθέσεις  και κανείς δεν απάντησε. Θα μείνουμε μόνο στα δικά της στοιχεία (1/1/16 χρέη 170.000 ευρώ. 31/12/2016 χρέη 490.739,13 ευρώ), αυτό τα λέει όλα.

Γράφετε βέβαια για το θερμαλισμό των μελών των ΚΑΠΗ σε όλα τα ιαματικά λουτρά της Ελλάδας, αλλά τα δικά μας λουτρά λείπουν, γιατί;;;;
Και κάτι ακόμα σαν σχόλιο: Αφήστε και καμιά εκδήλωση συλλόγου που να μη την θεωρείτε δική σας δράση, μη βάζετε σε όλα «καπέλο»!
Δεν υπάρχει κανείς εκλεγμένος, σύζυγος, κόρη, που να μη «προσέφερε» τις υπηρεσίες του στην ΥΚΠΑΠ.

10. ΛΟΥΤΡΑ:

Τα είπαμε και τα γράψαμε πολλές φορές. Η πιο πονεμένη ιστορία του Δήμου Λαγκαδά που φωτογραφίζει την  ανευθυνότητα και την ανικανότητα των διοικούντων. Ακόμα ψάχνουμε το master plan!!! Κανένας δεν ξέρει τίποτα και κανείς δεν μπορεί, ούτε τα μέλη του συμβουλίου, να μαντέψει τις σκέψεις του Δημάρχου, ο οποίος βέβαια σε Δημοτικό συμβούλιο και μετά από επιστολή μας υποσχέθηκε διαβούλευση για τα Λουτρα, το πότε θα το κάνει δεν το ξέρει κανείς !!

Αξιότιμοι, κυρία Πρόεδρε, Κύριοι Σύμβουλοι

Στην απολογιστική  αυτή διαδικασία προσερχόμαστε όλοι με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Δημότες και στο Δήμο μας. Επομένως πρέπει να μας χαρακτηρίζει η αίσθηση ότι όλοι αγαπάμε αυτό τον τόπο και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το συμφέρον του και μόνο. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας και ξέρουμε τα έργα ακόμα κι αν δεν τα περιγράψετε ως έργα του αιώνα. Χρειάζεται ειλικρίνεια και εμείς τουλάχιστον ως αντιπολίτευση δεν έχουμε διάθεση να διαγράψουμε το όποιο έργο σας, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σ’ αυτό και μόνο, όταν ξέρουμε ότι μπορούσαν να γίνουν περισσότερα και καλύτερα.

Το να περιγράφουμε έργα ρουτίνας ή απλής διαχείρισης της καθημερινότητας, δεν χρειάζεται να είσαι δήμαρχος για να το κάνεις. Το να λες για έργα προθέσεων, έστω καλών, δεν φεύγει η ευθύνη για ό,τι δεν το έκανες. Αυτά τα είπατε προεκλογικά και πείσατε δυστυχώς τον κόσμο. Αν ανατρέξετε στο προεκλογικό σας πρόγραμμα, που είναι ανηρτημένο στο διαδίκτυο, θα τρομάξετε από το τι τάξατε και τι κάνατε μέχρι σήμερα!!!

Θαυμάζουμε την ειλικρίνεια κάποιου αντιδημάρχου που έγραψε: «Η οικονομική κατάσταση του Δήμου, η κρίση γενικότερα, η έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη μηχανημάτων, δυσκόλεψαν το έργο μας και δεν επέτρεψαν να γίνουν έργα υποδομής και ανάπτυξης. Αναγκαστικά περιοριστήκαμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Βελτιώσαμε την καθαριότητα και αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τα αγριόχορτα στα πάρκα»!!!

Σ’ αυτόν τον απολογισμό θα περιμέναμε επιτέλους να ακούσουμε, οργάνωση για αποχετευτικά και βιολογικούς σε όλους τους οικισμούς, μελέτες και έργα  για αναπλάσεις πλατειών στα χωριά μας,την έναρξη των εργασιών αποπεράτωσης του ΜΠΙΛΛΕΙΟΥ, τη δρομολόγηση εργασιών στο ΜΠΑΡΕΤΗ (άλλοι δήμοι ήδη είναι σε τελικά  στάδια), θα περιμέναμε να δούμε το πλάνο σωτηρίας των ΛΟΥΤΡΩΝ που τα βουλιάξατε στο χειρότερο σκαλί, θα περιμέναμε να δούμε τη λειτουργία των  καταπληκτικών Κατασκηνώσεων Βερτίσκου, θα περιμέναμε να δούμε την λειτουργία του κλειστού ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ Ξυλούπολης, θα θέλαμε να δούμε να λειτουργούν όλες οι Δημοτικές βιβλιοθήκες (Καβαλαρίου, Λαγυνών, Περιβολακίου, Κολχικού, Σωχού, Χρυσαυγής κ.λ.π), θα θέλαμε να δούμε Σχολεία που όταν βρέχει δεν βγάζουν οι Διευθυντές κουβάδες, παιδικές χαρές εγγυημένες και με ασφάλεια, γήπεδα αδειοδοτημένα, θα περιμέναμε να δούμε έναν Δήμο να μη κοροϊδεύει τoυς Δημότες και όσους ρωτούν αν δουλεύει ο Βιολογικός να μη τους λένε ψέματα, θα θέλαμε ένα Δήμο που να προστατεύει την υγεία μας από τον ΧΥΤΑ που έχουμε δίπλα μας, ένα Δήμο που να μη βαυκαλίζεται ότι οι εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων, αφού χρηματοδοτήθηκαν από τη ΔΗΚΕΛ είναι έργο του Δήμου.

Η υποδοχή εικόνων δεν μπορεί να αποτελεί μέγα έργο της διοικήσεως, ούτε φυσικά επειδή βγήκαν φωτογραφία και υποδέχτηκαν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας να το παρουσιάσουν ως έργο απολογισμού δράσης. Έλεος!
Και επιτέλους η κάθε φωτογράφηση του κ. Δημάρχου δεν αποτελεί και τεκμήριο δραστηριότητας του Δήμου! 


ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:
ΜΑΡΙΑ-ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ
ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.