Σελίδες

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ο Δήμος Λαγκαδά τίμησε την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μετά από αρκετά χρόνια έλαβε μέρος στην παρέλαση πεζοπόρο
τμήμα του Ελληνικού Στρατού στο Λαγκαδά 















Παρά τη βροχή μαθητές και πολιτιστικοί σύλλογοι από όλο τον Δήμο Λαγκαδά αλλά και μετά από πολλά χρόνια, τμήμα των ενόπλων δυνάμεων παρήλασαν στην έδρα του Δήμου μας, τον Λαγκαδά, τιμώντας την ιστορική επέτειο

Το πρωί του Σαββάτου με το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Τον πανηγυρικό της ημέρας για τα ιστορικά γεγονότα του Έπους του 1940 και της διπλής απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά, εκφώνησε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Καραγιάννης.

«Ο σημερινός εορτασμός αποτελεί για όλους εμάς μια διαρκή δέσμευση ότι θα διατηρήσουμε τη μνήμη ζωντανή, ότι θα συνεχίσουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε όλους όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πόλης και της πατρίδας μας. Ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε πάνω στα ιδανικά εκείνων που ηρωικά θυσιάστηκαν “ποτέ από το χρέος μη κινούντες”», κατέληξε στην πανηγυρική του ομιλία.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στα κοιμητήρια του Λαγκαδά και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων ηρώων της πόλης.

Η παρέλαση της μαθητικής νεολαίας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών τμημάτων από τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλου του Δήμου Λαγκαδά, των Πολιτιστικών Συλλόγων και της Φιλαρμονικής του Δήμου μας «ΟΡΦΕΑΣ». 

Φέτος μετά από πολλά χρόνια και έπειτα από αίτημα του Δήμου Λαγκαδά προς το Γ Σώμα Στρατού, στην παρέλαση έλαβε μέρος και πεζοπόρο τμήμα του Ελληνικού Στρατού.


Αντίστοιχες επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.