Σελίδες

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΔΙΟΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ...





Από τον Σεπτέμβριο θα τεθούν σε λειτουργία. Πρόκειται για τους μετωπικούς σταθμούς Μέστης, Ευζώνων, Ιεροπηγής και Παμβώτιδας. 

Οι σταθμοί είναι έτοιμοι. Το μόνο που απομένει είναι η τυπική έγκριση από τα συναρμόδια υπουργεία, δήλωσε στην εφημερίδα Καθημερινή ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης. 

Στα κάγκελα οι Θρακιώτες για τα διόδια της Μέστης. Χαράτσι 2,4 ευρώ θα πληρώνει όποιος θέλει να μετακινηθεί από Αλεξανδρούπολη για Κομοτηνή!

Πέρα από την πρώτη τετράδα, έπετει συνέχεια καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πρέπει να λειτουργήσουν 


• Την 10η Οκτωβρίου οι σταθμοί Θεσσαλονίκης (322ο χλμ.), Ασπροβάλτας (396ο χλμ.), Καβάλας (476ο χλμ.) και Στρυμονικού (45ο χλμ. κάθετου άξονα Λαγκαδά - Προμαχώνα).

• Την 1η Νοεμβρίου οι μετωπικοί σταθμοί Σιάτιστας (186ο χλμ.) και Αρδανίου (648ο χλμ.) και όλοι οι πλευρικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνούδη, ο διαγωνισμός για τον σταθμό διοδίων Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε και αναμένεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή της σύμβασης.

Ο διαγωνισμός για τα διόδια Ασπροβάλτας ολοκληρώθηκε και εκκρεμεί η απόφαση χρηματοδότησης.

Ο διαγωνισμός για τα διόδια Καβάλας και Στρυμονικού δεν πραγματοποιήθηκε και επομένως είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος. Επομένως πρέπει το υπ. Υποδομών να εγκρίνει τη χρηματοδότηση του 2018.

Τέλος, για τους σταθμούς σε Σιάτιστα και Αρδάνιο και τους πλευρικούς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, επομένως είναι αδύνατον να αδειοδοτηθούν και να δημοπρατηθούν μέσα στη χρονιά.


www.rthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.