Σελίδες

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΟΧΟ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΜΙΣΧΟΠΟΥΛΟ ΑΠ.





Με έγγραφο του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πρασίνου κ. Μισχόπουλος Απόστολος 
ζητά παραπάνω μέτρα αντιπυρικά και πυροπροστασίας για τη Δ.Κ. Σοχού έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με πυρκαγιές .

Για τραγική κατάσταση της αντιπυρικής ζώνης περιμετρικά του οικισμού του Σοχού του δήμου Λαγκαδά κάνει λόγο ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και πρώην δημοτικός σύμβουλος Λαγκαδά Απόστολος Μισχόπουλος σε επιστολή που απέστειλε προς τον δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συγκεκριμένη κατάσταση.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή, περιμετρικά του οικισμού υπάρχει δρόμος που εξυπηρετεί σε περιπτώσεις πυρκαγιών, ο οποίος ωστόσο είναι σε άσχημη κατάσταση δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστικών αρχών εφόσον χρειαστεί κάτι τέτοιο. Όπως λέει ο δρόμος είναι γεμάτος ξερά κλαδιά, ακυρώνοντας όπως λέει την αντιπυρική ζώνη.
«Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει σώσει στο παρελθόν τον Σοχό. Το καλοκαίρι του 2011 για παράδειγμα είχαμε περίπου 15 πυρκαγιές, στην ευρύτερη περιοχή με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό», αναφέρει χαρακτηριστικά στην Thessnews ο κ. Μισχόπουλος.
Ο δημοτικός σύμβουλος ζητάει την άμεση αποκατάσταση του δρόμου, καθώς όπως αναφέρει στην επιστολή πρέπει να αποφευχθούν καταστάσεις όπως της Ανατολικής Αττικής πριν από λίγες ημέρες ή της Ηλείας παλαιότερα. 
Μέσα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό
Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης αναφερόμενος στην Thessnews για το θέμα επισημαίνει ότι η περιοχή του Σοχού «βρίσκεται εντός του επιχειρησιακού σχεδιασμού του δήμου ώστε να καθαριστεί και να μην υπάρχει πρόβλημα τις επόμενες μέρες τις περιόδου πυροπροστασίας».
Σύμφωνα με τον ίδιο στην περιοχή υπάρχει ευρύ δίκτυο εθελοντών που προσπαθεί να αποτρέψει οποιαδήποτε εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή που περιβάλλεται από πυκνό δάσος.
Κατά τον κ. Καραγιάννη στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός της περιοχής, ενώ αναμένεται και η πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου τον οποίων καθήκον θα είναι η πυροπροστασία. Παράλληλα χαρακτηρίζει την επιστολή του κ. Μισχόπουλου καλοδεχούμενη.
«Η έκταση του δήμου είναι τεράστια και οφείλουμε να μεριμνήσουμε ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα, όχι μόνο στον Σοχό, αλλά και στις άλλες δημοτικές ενότητες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης.

www.thesnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.