Σελίδες

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ



Αμερικανική ναυτική παρουσία στο Αιγαίο, ανάλογη με αυτή που η Ουάσιγκτον έχει στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, θέλει να εξασφαλίσει η Ελλάδα και όλα δείχνουν ότι είναι πολύ κοντά στο να πετύχει τον στόχο της. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι Αμερικανοί θα εμφανιστούν στην περιοχή ως «πυροσβέστες» ή ως «σερίφηδες».

Η απάντηση θα εξαρτηθεί από την πορεία των αµερικανοτουρκικών σχέσεων που πάνε από το κακό στο χειρότερο, αλλά και από τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς ο Τραµπ βρίσκεται αντιµέτωπος µε ισχυρές πιέσεις και κριτική που προκαλούν αποσταθεροποίηση…
Οι προκλήσεις των Τούρκων σε Αιγαίο και Κύπρο µπορεί να προκαλούν εκνευρισµό στην κοινή γνώµη, αντιµετωπίζονται, όµως, µε ψυχραιµία από την ελληνική στρατιωτική ηγεσία που τις «διαβάζει» µε διαφορετικό τρόπο κι έχει µια σειρά πληροφοριών που υποστηρίζουν ότι «η Αγκυρα είναι πολύ στριµωγµένη για να τολµήσει να ανοίξει οποιοδήποτε νέο µέτωπο».

Οι πιο πρόσφατες ελληνοαµερικανικές επαφές έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Βαγγέλη Αποστολάκη στις ΗΠΑ, όπου συναντήθηκε µε τον Αµερικανό στρατηγό Τζ. Ντάντφορντ.
www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.