Σελίδες

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΘΩΝΙΑ ... ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΑΠΟ ΜΑΡΜΑΡΑ & ΤΟΡΩΝΗ ΜΕΧΡΙ ΣΥΚΙΑ

Σοβαρές πλημμύρες στην Τορώνη όπου παρασύρθηκαν αυτοκίνητα 




«Πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν στην περιοχή του Πόρτο Καρράς, στην ακτή Αζάπικο και στην Τορώνη, ενώ πλημμύρισε και κάμπινγκ στην περιοχή. 
Σε ό,τι αφορά τις πτώσεις βράχων και φερτών υλικών στο οδικό δίκτυο δεν δημιουργούν προβλήματα στη συγκοινωνία, καθώς επιτόπου βρίσκονται συνεργεία και μηχανήματα που αντιμετωπίζουν την κατάσταση» είπε ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Σοβαρά προβλήματα στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο συνεχίζεται στην περιοχή, ενώ ήδη έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από τον Νέο Μαρμαρά, την περιοχή Αζάπικο, την Τορώνη και την Τριστινίκα, μέχρι το Πόρτο Κουφό. Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, από τις πλημμύρες έχουν υποστεί ζημιές και ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ βράχοι έχουν πέσει στο οδόστρωμα.
«Πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν στην περιοχή του Πόρτο Καρράς, στην ακτή Αζάπικο και στην Τορώνη, ενώ πλημμύρισε και κάμπινγκ στην περιοχή. Σε ό,τι αφορά τις πτώσεις βράχων και φερτών υλικών στο οδικό δίκτυο δεν δημιουργούν προβλήματα στη συγκοινωνία, καθώς επιτόπου βρίσκονται συνεργεία και μηχανήματα που αντιμετωπίζουν την κατάσταση» είπε ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.
«Ο όγκος του νερού είναι υπερβολικά μεγάλος και η πυροσβεστική κάνει διαρκώς αντλήσεις νερού. Σπεύδουμε με πολλά μηχανήματα στα σημεία όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα προβλήματα. Έχουμε ενημερώσει για την κατάσταση τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα, ενώ αναμένεται να γίνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Σιθωνίας για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αντίστοιχο αίτημα έχει υποβάλλει και ο Δήμος Νέας Προποντίδας, ωστόσο ελέγχουμε τα συμβάντα και σε αυτή την περιοχή» ανέφερε από την πλευρά του ο διευθυντής του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Χαράλαμπος Στεργιάδης.
Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων έκλεισε και το πέρασμα του Γαλλικού ποταμού στην περιοχή της Σίνδου.
Επιτόπου βρίσκονται δυνάμεις της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής. «Μεταβαίνουμε σε όλες τις περιοχές όπου αναφέρθηκαν προβλήματα. Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ρέματα που είχαν υπερχειλίσει από το πρωί. Η βροχόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ» σημείωσε ο κ. Στεργιάδης.
«Τα μηχανήματα της περιφέρειας βρίσκονται στο οδικό δίκτυο της Σιθωνίας, με εντολή του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, για να καθαρίζονται οι δρόμοι από πέτρες και λάσπη» επισήμανε ενώ έκανε γνωστό ότι πλημμύρα σημειώθηκε και σε καλλιέργειες στο χωριό Σκοπός της περιοχής των Σερρών. 
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε παιδική κατασκήνωση ανάμεσα στη Μεταμόρφωση και το Βατοπέδι Χαλκιδικής.
Σε ό,τι αφορά τις ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες η προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης Παναγιώτα Τσαουσίδου ανέφερε ότι έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται σε όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο αναφορές, μέχρι στιγμής, στον ΕΛΓΑ υπήρξαν μόνο για ορισμένες περιπτώσεις καλλιεργειών τριφυλλιού και αρωματικών φυτών. «Είναι νωρίς για να πούμε περισσότερα. Θα έχουμε αύριο πιο σαφή εικόνα της κατάστασης στις αγροτικές καλλιέργειες» πρόσθεσε.
Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος Γιώργος συνέστησε στους πολίτες για τις επόμενες 10 ώρες να μη μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, προκειμένου και οι ίδιοι να μην ταλαιπωρούνται, να μη δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση και να διευκολύνεται το έργο των συνεργείων και των μηχανημάτων που σπεύδουν για να ομαλοποιήσουν την κατάσταση.
Σε ό,τι αφορά τη συχνότητα και το μέγεθος των βροχοπτώσεων τους καλοκαιρινούς μήνες, ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καρακώστας επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν είναι καθόλου σύνηθες να σημειώνονται βροχοπτώσεις τόσο μεγάλης διάρκειας τους καλοκαιρινούς μήνες».

www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.