Σελίδες

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΟΑΣΘ





Την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ ανακοίνωσε από το ΥΜΑΘ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κάνοντας λόγο για κρατικοδίαιτο μονοπώλιο 60 χρόνων.
Η εκκαθάριση του Οργανισμού θα γίνει ενόσω είναι σε λειτουργία.Θα δημιουργηθούν δύο νέοι φορείς.

 


Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο νόμου προβλέπει την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ με όλη του την περιουσία να μεταβιβάζεται στο ελληνικό δημόσιο. 

Προβλέπει τη δημιουργία δυο νέων φορέων: 
Α) του ΟΣΕΘ Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης που θα είναι αρμόδιος για την εποπτεία και συντονισμό όλων των μέσων μεταφοράς της Θεσσαλονίκης και 
Β) του οργανισμού ΑΣΥΘ Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης που θα αναλάβει το μεταφορικό έργων των αστικών συγκοινωνιών. 

Σύμφωνα με τον υπουργό ο νέος φορέας θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο του 2019. Στο μεταβατικό διάστημα το μεταφορικό έργο θα συνεχίσει να το εκτελεί ο ΟΑΣΘ. 

Όπως επισήμανε ο κ. Σπίρτζης διασφαλίζονται πλήρως όλες οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και ΣΑΣΘ. Στα διοικητικά συμβούλια των διοικήσεων των δυο φορέων θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορείς της πόλης.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο το αρχικό κεφάλαιο του νέου φορέα θα είναι 6 εκ. ευρώ ενώ μόλις οι φορείς συσταθούν θα εκπονήσουν και οικονομοτεχνική μελέτη. Βάση όσων είπε ο υπουργός οι τιμές των εισιτηρίων θα μείνουν αμετάβλητες.

Το παρόν στη συνέντευξη έδωσαν οι Υπουργοί Σωκράτης Φάμελλος και Γιώργος Αμανατίδης, ο Βουλευτής Δ. Μάρδας και η Υπεύθυνη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου.


www.rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.