Σελίδες

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP - ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ





«Πράσινο» για την εκταμίευση δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, άναψαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αργά το βράδυ της Πέμπτης, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ. 
 

Ο κ. Ντέισελμπλουμ είπε πως υιοθετήθηκε ρήτρα ανάπτυξης καθώς «εάν υπάρχει περισσότερη ανάπτυξη τότε θα γίνεται ταχύτερη αποπληρωμή των δανείων και αντίστροφα».
Για το χρέος, σημείωσε ότι θα εξεταστεί βάσει της συμφωνίας του Μαΐου του 2016. Όπως σημείωσε, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα υιοθετηθούν στο τέλος του προγράμματος, υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς εφαρμογής του και στο βαθμό που είναι αναγκαίο.
Σημείωσε ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022, ενώ για την περίοδο 2023-2060 έκανε λόγο για την ανάγκη επίτευξη πλεονασμάτων ίσων ή άνω το 2%.
 

Μοσκοβισί: Στο τέλος του προγράμματος θα υπάρχουν μέτρα ξεκάθαρα για τη βιωσιμότητα του χρέους
 

Στο τέλος του προγράμματος θα υπάρχουν μέτρα ξεκάθαρα για τη βιωσιμότητα του χρέους, δήλωσε από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί.
Ο ίδιος έκανε λόγο για καλά νέα, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη, ενώ επαίνεσε τη χώρα, καθώς όπως είπε, έκανε όσα της αναλογούσαν.


www.rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.