Σελίδες

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΕΣΠΑΣΕ Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ





Εμμένει στη απόφασή του να αναθέσει την αποκομιδή απορριμμάτων σε ιδιώτη ο Γ. Μπουτάρης. 
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Μπλόκαραν την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που θα κατακύρωνε τον διαγωνισμό.
Οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν ότι θα εμποδίσουν τους ιδιώτες να κάνουν την αποκομιδή. 
Προηγήθηκε συνάντηση των εργαζομένων με τον Γ. Μπουτάρη, ο οποίος επέμεινε στην προσφυγή σε ιδιώτη. 

 


Ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι ο ιδιώτης θα βγει ούτως ή άλλως ό,τι και να γίνει με το θέμα των συμβασιούχων, καθώς τα νούμερα δεν βγαίνουν και η πόλη δεν μπορεί να καθαριστεί σε βραχύ χρονικό διάστημα.


Ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να συνεχίσει με τον ιδιώτη, αλλά θέλει μόνιμο προσωπικό, μιας και το τμήμα καθαριότητας του Δήμου στελεχώνεται κατά πλειοψηφία από συμβασιούχους.

 

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητας και οι συμβασιούχοι διεμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν τον ιδιώτη να κάνει την αποκομιδή, ενώ είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν σε κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου όπου και διεξάγεται η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

 

Η Πρόεδρος των συμβασιούχων του ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης Κλεοπάτρα Χοροζίδου πήρε τον λόγο και ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου να πάρει πίσω την απόφαση για την στροφή σε ιδιώτη, αφού όπως είπε τηρήθηκε η υπόσχεση των συμβασιούχων και βγήκαν στον δρόμο με ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας ώστε να μπορέσει η πόλη να αναπνεύσει από τα σκουπίδια.

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των εργαζόμενων του Δήμου Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι με το υπάρχον δυναμικό στην καθαριότητας αρκούν δύο με τρεις ημέρες για να καθαρίσει η πόλη.


www.rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.