Σελίδες

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ 22 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ 59 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ



Μακελειό στον συναυλιακό χώρο Μάντσεστερ Αρένα όπου πραγματοποιούσε συναυλία η γνωστή Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Αριάνα Γκράντε. Τη συναυλία παρακολουθούσε κυρίως νεανικό κοινό και ανήλικα παιδιά. Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 20.000 θεατές. 

Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαν δημοσιεύσει αμερικανικά μμε πως η επίθεση έγινε από καμικάζι αυτοκτονίας που έφτασε στο στάδιο μέσω του μετρό (σταθμός Βικτώρια). 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα που χρησιμοποίησε περιείχε καρφιά - αν και η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις βρετανικές αρχές. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τραύματα που είδαν και έμοιαζαν με αυτά που προκαλούνται από θραύσματα.

"Η Αστυνομία ταυτοποίησε τον βομβιστή αυτοκτονίας από κομμάτια της σορού του" αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal. 

Οι βρετανικές αρχές ανέφεραν ότι περίπου στις 03:30 εντοπίστηκε δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός και έγινε ελεγχόμενη έκρηξη. 

Έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας συγκαλεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός. Καμία ανάληψη ευθύνης προς το παρόν. Πανηγυρίζουν οι τζιχαντιστές στα social media.


www.rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.